Britannian jääkiekkoliiga EIHL peruu kautensa − "Tarvitsemme yleisöä halleihin pelataksemme"

CHL, Muut Sarjat / Uutinen
Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ei tulevalla sarjakaudella pelata kilpailujääkiekkoa.
Kuva © Getty Images
Britannian jääkiekkoliiga EIHL:n kausi 2020−2021 on päätetty perua, koska ilman täyttä yleisökapasiteettia pelaaminen ei olisi kannattavaa. Kausi oli tarkoitus aloittaa joulukuussa 2020. Päätös vaikuttaa myös CHL-kauteen.

Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ei pelata jääkiekon pääsarja EIHL:n kautta 2020−2021. Sarjan johto päätti palaverissaan yksimielisesti jättää kauden pelaamatta. Kauden oli tarkoitus alkaa 5. joulukuuta 2020.

− Tarvitsemme fanit takaisin katsomoon, jotta pystyisimme pelaamaan. Halleihin tarvitaan yli 75 prosentin täyttöaste, jotta pelaaminen on kannattavaa. Siihen pääseminen ei ole tällä hetkellä realistista, EIHL:n puheenjohtaja Tony Smith kertoo tiedotteessa.

Vaikka kausi perutaan, toiveita elätellään jonkinlaisesta pääsarjatasoisesta jääkiekkotoiminnasta viimeistään keväällä, jos yleisöä pystyy vielä silloin ottamaan areenoille.

Päätös tarkoittaa myös sitä, että sarjan CHL-edustaja Cardiff Devils ei osallistu tuleviin CHL-peleihin. Näin ollen sen ruotsalainen pudotuspelivastustaja Färjestad BK pääsee suoraan toiselle kierrokselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle