Braden Christoffer ja Eetu Peltola JYPin haaviin

LIIGA / Uutinen
JYP vahvistuu kahdella pelaajalla.
Kuva © Samuli Huikuri
Christoffer saapuu JYPiin Euroopan pienempiä sarjoja kiertäneenä. Peltolan edellinen seura on K-Vantaa.

JYP tiedotti tiistaina tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen hyökkääjä Braden Christofferin kanssa. Kanadalaissentteri pelasi viime kaudella IceHL:ää HC Innsbruckissa. Hän iski 46 ottelussa tehot 19+32=51. Ennen itävaltalaisjoukkueeseen tuloa Christoffer kiekkoili Norjan pääsarjassa.

− Christoffer tuo joukkueeseemme ison annoksen ammattilaisjääkiekkoilijan luonnetta ja johtajuutta, sekä kilpailua tuloksentekoketjujen keskikaistalle. Christoffer pelaa periksiantamatonta jääkiekkoa aggressiivisella otteella ja hän omaa myös kiekollista tuloksentekokykyä hyökkäyssuuntaan, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kertoi tiedotteessa.

26-vuotias keskushyökkääjä on pelannut myös Pohjois-Amerikassa AHL:ää, ECHL:ää sekä junioriliiga WHL:ää.

− Christoffer aloitti ammattilaisuransa puolustusvoittoisessa roolissa, mutta hän on pystynyt nostamaan kiekollisen pelinsä uudelle tasolle viimeisen kahden kauden aikana. Christoffer on hyvässä urheilijan iässä oleva kehityshaluinen pelaaja ja uskomme hänen pystyvän ottamaan vielä uuden askeleen urallansa eteenpäin JYPin paidassa, Viitanen jatkoi.

Puolustukseen nuorta voimaa

21-vuotias Eetu Peltola saapuu Jyväskylään Mestiksestä, missä hän edusti viime kaudella K-Vantaata. 28 ottelussa syntyi 16 tehopistettä. Puolustajan sopimus JYPiin on kolmivuotinen.

− Peltola omaa hyvät puolustukselliset taidot ja hän pystyy kiekollisena suorittamaan peliä edistäviä ratkaisuja. Peltola on luonteeltaan todella määrätietoinen urheilija ja kilpailija" Viitanen kommentoi Peltolan sopimusta tiedotteessa.

Lisäksi JYP on tehnyt koeaikasopimuksen hyökkääjä Tommi Niskasen, 22, kanssa. Jyväskyläläisillä on nyt kasassa sopimukset kolmen maalivahdin, 10 puolustajan ja 15 hyökkääjän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle