Boston Bruins jatkaa Bruce Cassidyn alaisuudessa − luotsi komeilee monen tilaston kärkipäässä

NHL / Uutinen
Bruins jatkaa tutussa komennossa. Peli on Bruce Cassidyn alaisuudessa luistanut.
Kuva © Getty Images
Viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa hävinnyt Boston Bruins on tehnyt jatkosopimuksen päävalmentajalleen Bruce Cassidylle. Sopimuksen pituutta ei eritelty.

Viime kaudella St. Louis Bluesille NHL:n finaaleissa hävinnyt Bruins on tehnyt monivuotisen jatkosopimuksen Bruce Cassidyn kanssa. Kontrahdin pituutta ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen.

Cassidy on ehtinyt valmentaa Boston Bruinsia 191 ottelun ajan ja joukkue on voittanut niistä 117. Hänellä on seuran päävalmentajien historian neljänneksi paras voittoprosentti (67%).

Lisäksi hän saavutti 100 voittoa seuran historian toiseksi nopeinta tahtia. Cassidy tarvitsi temppuun 166 ottelua. Tilastokärkenä on Tom Johnson, jonka alaisuudessa Bruins tarvitsi sataan voittoon 138 ottelua.

Bruins on kerännyt Cassidyn ollessa päävalmentajana NHL:n toiseksi eniten pisteitä. 256 pisteen edelle rynnistää vain Tampa Bay Lightning, joka on kerännyt samassa ajassa 283 pistettä.

54-vuotias kanadalainen on ehtinyt valmentaa Bruinsia kaksi täyttä kautta. Hän tuli joukkueen penkin taakse kesken kauden 2017−18. Ennen siirtymistään NHL:ään Cassidy valmensi AHL-farmiseura Providence Bruinsia.

Bruinsissa pelaa suomalainen huippuvahti Tuukka Rask. Organisaatio varasi vuoden 2019 varaustilaisuudessa hyökkääjä Matias Mäntykiven.

» Lähetä palautetta toimitukselle