Boston Bruins jäädyttää NHL:n merkittävän tiennäyttäjän Willie O'Reen pelinumeron

NHL / Uutinen
Willie O'Ree saa ison kunnianosoituksen.
Kuva © Getty Images
Willie O'Ree oli NHL:ään tullessaan vuonna 1958 ensimmäinen musta pelaaja. Hänen numeronsa 22 nousee TD Gardenin kattoon.

Boston Bruins tiedotti tiistaina jäädyttävänsä Willie O'Reen pelinumeron 22. Seremoniallinen paidan nosto TD Garden -areenan kattoon on määrä järjestää helmikuun 18. päivä ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan.

− Bruins-organisaation puolesta haluan onnitella Willie O'Reeta sekä hänen vaimoaan Deljeetia sekä hänen tytärtään Chandraa pelinumeron jäädyttämisestä TD Gardenin kattoon, bostonilaisorganisaation presidentti Cam Neely totesi tiedotteessa.

− Willien panostus lajia kohtaan ylittää jäällä tehdyt saavutukset ja on avannut lukemattomia ovia pelaajille hänen jälkeensä, Neely jatkoi.

O'Reestä tulee historian 12. Bruins-organisaation pelaaja, jonka pelinumero on jäädytetty. Hänet valittiin vuonna 2018 Hockey Hall of Fameen rakentajakategoriasta (engl. builders), mikä tarkoittaa ansioitumista valmentamisessa tai seurajohdossa tai muussa jään ulkopuolisessa roolissa osoitettua urheiluhenkeä, luonnetta tai panostusta henkilön omaa organisaatiota ja jääkiekkoa kohtaan.

O'Ree oli NHL:ään tullessaan vuonna 1958 ensimmäinen musta pelaaja. Lopulta hän pelasi sarjassa yhteensä 45 ottelua. Vuodesta 1998 lähtien hän on työskennellyt NHL:n lähettiläänä erilaisuuden puolesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle