Bluesissa läpimurtonsa tehnyt Toni Kähkönen palaa tuttuihin maisemiin − valittiin myös Kiekko-Espoon kapteeniksi

MESTIS / Uutinen
Kähkönen edusti Suomessa viimeksi KooKoota.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
34-vuotias hyökkääjä solmi yksivuotisen sopimuksen.

Toni Kähkönen, 34, pelasi Bluesissa Liigaa vuodet 2007−12 murtauduttuaan pääsarjatasolle espoolaisseuran U20-joukkueesta. Kolmella viimeisellä Blues-kaudellaan hyökkääjä toimi myös joukkueen kapteenina.

Sittemmin Bluesin tarina on päättynyt ja Kähkönen pelannut muun muassa Kärpissä ja KooKoossa sekä SHL:ää Leksandsissa ja Karlskronassa. Viime kaudella hän pelasi ICEHL-sarjaa unkarilaisjoukkue Fehérvár AV19:ssä. 35 runkosarjaottelua tehen 21 tehopistettä.

Nyt yhteensä 534 Liigan runkosarjaottelun veteraani on tehnyt ensi kautta koskevan sopimuksen Mestis-seura Kiekko-Espoon kanssa.

− Kähkönen on johtaja omalla esimerkillään, periksiantamaton, rauhallinen, kokenut, rehellinen ja välittävä. Kähyllä on paljon johtajan ominaisuuksia ja historia Espoosta tuo sitä fiilistä, mitä halutaan joukkueen kulttuuriin ja identiteettiin iskostaa. Olemme seurana ylpeitä ja kiitollisia, että Kähy saadaan mukaan ja auttamaan espoolaisen kiekon rakennusta kohti unelmaa, sanoo espoolaisten päävalmentaja ja urheilujohtaja Kim Hirschovits tiedotteessa.

Kähkönen toimii alkavalla Mestis-kaudella Kiekko-Espoon kapteenina. Hänen mukanaan kapteenistossa ovat varakapteenit Tommi Takaveräjä ja Anton Ollikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle