Blues-puolustaja Bortuzzolle neljän pelin pelikielto poikittaisesta mailasta − loukkaantunut Predators-hyökkääjä Arvidsson on 4−6 viikkoa sivussa

NHL / Uutinen
Robert Bortuzzo on tunnettu kovista otteistaan ja hän on aiemminkin ollut kurinpidon kohteena.
Kuva © Getty Images
NHL:n kurinpito antoi St. Louis Bluesin puolustaja Robert Bortuzzolle neljän pelin pelikiellon. Poikittaisen mailan iskusta alavartalovamman saanut Nashville Predatorsin hyökkääjä Viktor Arvidsson on viikkoja sivussa.

St. Louis Bluesin puolustaja Robert Bortuzzo rusikoi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa pelatussa pelissä Nashville Predatorsin hyökkääjää Viktor Arvidssonia, joka on alavartalovamman vuoksi neljästä kuuteen viikkoa sivussa.

Bortuzzo sai tilanteessa kahden minuutin jäähyn poikittaisesta mailasta, mutta NHL:n kurinpito antoi jälkikäteen kanadalaiselle neljän ottelun pelikiellon. Arvidssonin loukkaantuminen ja Bortuzzon aiempi kurinpitohistoria vaikuttivat tuomioon.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Kurinpidon tuomio jäi todella löysäksi. Päätöksessä todetaan, että Robert Bortuzzon jälkimmäinen lyönti poikittaisella mailalla ei kuulu jääkiekkoon ja aiheutti loukkaantumisen. 

Viktor Arvidsson on Nashville Predatorsin kärkipelaajia, Bortuzzo puolestaan on St. Louis Bluesissa marginaalipuolustaja, joka on lisäksi ennenkin saanut kurinpidolta pelikieltoa.

NHL:n kurinpidolla olisi ollut oiva sauma linjata lajiin kuulumaton ja vaarallinen toiminta ehdottoman rangaistavaksi, mutta nyt linjaksi jäi, että tähtipelaajan telomisesta selviää mitättömällä rangaistuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle