Blues pestasi kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Brandon Saadin − tyytymättömän Tarasenkon tilanne on edelleen epäselvä

NHL / Uutinen
Brandon Saad suuntaa St. Louisiin.
Kuva © Getty Images
St. Louis Blues vahvisti hyökkäystään Brandon Saadilla samalla, kun venäläistähti Vladimir Tarasenkon jatko seurassa on edelleen vaakalaudalla.

Chicago Blackhawksissa kaksi Stanley Cupia voittanut Brandon Saad, 28, siirtyy viiden vuoden sopimuksella St. Louis Bluesiin. Sopimuksen arvo on 22,5 miljoonaa dollaria, joten Saad tienaa keskimäärin 4,5 miljoonaa dollaria kaudessa. Saad edusti viime kaudella Colorado Avalanchea ja teki 44 runkosarjaottelussa 15 maalia ja 24 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän teki seitsemän maalia kymmenessä ottelussa. 

Aiemmin Saad edusti Blackhawksia kolmen kauden ajan sen jälkeen, kun hyökkääjä palasi Chicagoon Columbus Blue Jacketsista, jonne hänet kaupattiin vuonna 2015. Yhdysvaltalaisen paluu Blackhawksin riveihin mahdollistui, kun chicagolaiset luopuivat vaihdossa supertähtipelaaja Artemi Panarinista vuonna 2017.

Saad on tehnyt NHL-urallaan yhteensä 371 tehopistettä 632 runkosarjaottelussa. Tehopisteistä lähes puolet, 184, on maaleja. Pudotuspeleissä Saad on esiintynyt 91 ottelussa tehoin 25+25.

Viime vuosina vaikeista loukkaantumisista kärsinyt venäläishyökkääjä Vladimir Tarasenko on edelleen lähtökuopissa. Venäläisen on raportoitu olevan tyytymätön tilanteeseensa St. Louisissa, mutta Blues ei ole vielä onnistunut vaihtokaupassa. Eräät lähteet kertovat The Athleticille, että Blues-GM Doug Armstrong olisi yliarvioinut markkinan nykytilanteen ja pyytänyt kiinnostuneilta seuroilta Tarasenkosta liikaa.

Aiemmin Armstrong kertoi, että mikäli Tarasenkolle ei löydetä uutta osoitetta, aloittanee venäläinen seuran puolesta tulevan kauden Bluesissa. Jos vaihtokauppa kuitenkin tapahtuu, Saadin hankinta paikkaisi ainakin osan siitä aukosta, mitä Tarasenko jälkeensä jättäisi. Vielä pari kautta sitten kovaa jälkeä tehneen Tarasenkon nykyinen sopimus päättyy vuonna 2023.

» Lähetä palautetta toimitukselle