Blue Jackets vahvisti rivejään tähtipelaaja Matt Duchenella − Senatorsille kaksi hyökkääjälupausta ja ensimmäisen kierroksen varausvuoro

NHL / Uutinen
Blue Jackets on Duchenelle NHL-uran kolmas seura.
Kuva © Getty Images
Hyökkääjä Matt Duchene vaihtaa vaihtokaupan myötä maisemaa Ottawa Senatorsista Columbus Blue Jacketsiin.

Columbus Blue Jackets ja Ottawa Senators ovat solmineet vaihtokaupan, jonka myötä hyökkääjä Matt Duchene, 28, vahvistaa loppukaudella Blue Jacketsia. Lisäksi Blue Jackets saa puolustaja Julius Bergmanin. Senators saa vaihtokaupassa vastineeksi hyökkääjät Vitali Abramovin, 20, ja Jonathan Davidssonin, 21, sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron.

Vaihtokauppaan sisältyy myös toinen ensimmäisen kierroksen varausvuoro, joka on ehdollinen. TSN-toimittaja Pierre LeBrunin mukaan toisen varausvuoron toteutumisen ehto on Duchenen jatkosopimus Blue Jacketsin kanssa.

Kuluvalla kaudella Duchene on pelannut Senatorsissa 50 ottelua tehopistein 27+31. Hän on joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja Mark Stonen jälkeen, ja maalejakin Duchene on tehnyt toiseksi eniten. NHL-urallaan Duchene on edustanut myös Colorado Avalanchea, ja tilille on tähän mennessä kertynyt 704 NHL:n runkosarjaottelua.

Kanadalaisen tämänhetkinen sopimus päättyy kauden jälkeen. Hän on tienannut viisivuotisen sopimuksen aikana keskimäärin kuusi miljoonaa dollaria kaudessa.

Abramov ja Davidsson ovat kumpikin Blue Jacketsin varauksia. Tällä kaudella venäläishyökkääjä Abramov on pelannut AHL-joukkue Cleveland Monstersissa 52 ottelua tehopistein 12+10. Davidsson on puolestaan pelannut lainasopimuksella ruotsalaisjoukkue Djurgårdens IF:ssä 35 ottelua tehoin 10+10.

Blue Jackets ja Senators pelaavat vastakkain Suomen aikaa ensi yönä pelattavalla kierroksella. Ohiolaisorganisaation suunnitelmana on saada tuore hankinta Duchene kokoonpanoonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle