Blue Jackets antoi potkut koronarokotteesta kieltäytyneelle apuvalmentajalleen

NHL / Uutinen
Blue Jacketsin valmennusjohdossa tehtiin muutoksia.
Kuva © Getty Images
NHL oli kehottanut seuroja rokottautumaan koronavirusta vastaan. Sylvain Lefebvren tilalle pestiin tulee Steve McCarthy.

NHL-seura Columbus Blue Jackets on erottanut apuvalmentajansa Sylvain Lefebvren, joka oli kieltäytynyt ottamasta koronarokotetta. NHL oli kehottanut seurojen jäseniä rokottautumaan.

– Meidän piti tehdä tämä päätös, koska hän ei pystynyt tekemään työtänsä. Hän ei voinut olla pukukopissa, valmentajien huoneessa, vaihtoaitiossa, lentokoneessa meidän kanssamme, joten tarvitsimme uuden valmentajan, seuran GM Jarmo Kekäläinen kertoi The Athleticille.

Lefebvren tilalle valmennusryhmään nousee entinen ammattilaispelaaja Steve McCarthy, joka on kauteen 2015−16 päättyneen peliuransa jälkeen valmentanut AHL-joukkue Cleveland Monstersia apuvalmentajan roolissa. Pelaajana 40-vuotias McCarthy sai tililleen 302 NHL:n runkosarjaottelua.

Syrjään siirtynyt Lefebvre oli aloittamassa ensimmäistä kauttaan ohiolaisjoukkueen valmennuksessa. Ennen Blue Jackets -pestiään hän toimi pitkään AHL:ssä eri valmennusryhmissä. Hänelle oli kertynyt myös NHL-valmennuskokemusta 2010−luvun taitteesta Colorado Avalanchesta.

Uutista korjattu kello 19.44: Lefebvre ei eronnut, vaan Blue Jackets erotti hänet. Uutisen otsikkoa muutettu ja juttua täydennetty Jarmo Kekäläisen kommentilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle