Blackhawksin ykköstorjuja sairastuvalla, Kevin Lankinen taistelee peliajasta

NHL / Uutinen
Corey Crawford ei tällä hetkellä ole pelikunnossa.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawksin kokenein maalivahti Corey Crawford ei pudotuspelien lähestyessä ole pelikunnossa. Hänen takanaan näyttöpaikkaa odottaa muun muassa Kevin Lankinen.

Maanantaina muiden NHL:n pudotuspelijoukkueiden tavoin harjoitusleirinsä aloittanut Chicago Blackhawks käynnisti playoff-valmistautumisensa ilman kokenutta ykköstorjujaansa Corey Crawfordia. Seura tiedotti, että Crawford ei ole pelikunnossa eikä osallistu toistaiseksi harjoituksiin.

Aiemmin päävammoista kärsinyt 35-vuotias torjuja pelasi aiemmin tällä kaudella terveenä ja kantoi torjuntavastuun yksin sen jälkeen, kun Blackhawks kauppasi Robin Lehnerin Vegas Golden Knightsiin helmikuussa.

Koronatauon aikana Crawford ei ole osallistunut niin sanotun toisen vaiheen pienryhmäharjoitteluun.

– Seuraamme kavereita, jotka ovat paikalla ja valmiita pelaamaan. Kun Corey on siinä joukossa, voimme keskustella hänestä. Meillä on neljä maalivahtia ja tavoite on olla valmiina, kun sillä on merkitystä. Ensimmäinen pelimme ei ole vielä moneen viikkoon, sanaili Blackhawks-GM Stan Bowman.

Crawfordin poissaollessa Chicagon harjoitusvahvuudessa on neljä maalivahtia: Malcolm Subban, Collin Delia, Matt Tomkins ja Kevin Lankinen. AHL:ssä pelannut suomalaistorjuja kuuluu toistaiseksi harjoitusryhmän kolmen maalivahdin rotaatioon – ryhmän selvästi kokenein nimi on Subban, jolla on vyöllään NHL-pelejä Boston Bruinsin ja Golden Knightsin paidassa.

– Kerroimme [kolmelle maalivahdille], että valintamme perustuu heidän esityksiinsä ja kaikki saavat samanlaisen mahdollisuuden. Lopulta meidän pitää tehdä päätös, mutta haluamme heidän tekevän sen mahdollisimman vaikeaksi. Nyt näillä pelaajilla on mahdollisuus kilpailla pelipaikasta, ja meillä on hieno tilaisuus arvioida heitä, pohti päävalmentaja Jeremy Colliton Crawfordin mahdollista poissaoloa pelien jatkuessa.

Chicago Blackhawks kohtaa Läntisen konferenssin pudotuspelien avauskierroksella Edmonton Oilersin.

» Lähetä palautetta toimitukselle