Blackhawksin kultavuosien tukipilarin lonkka ei toipunut enää pelikuntoon – Brent Seabrook ripustaa hokkarit naulaan

NHL / Uutinen
Brent Seabrookin komea ura tuli päätökseensä.
Kuva © Getty Images
Brent Seabrookin paluu kaukaloihin lukuisten leikkausten jälkeen ei onnistunut.

Chicago Blackhawksin monivuotinen luottopuolustaja Brent Seabrook, 35, on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa. Seabrook ei ehtinyt pelata tällä kaudella yhtäkään ottelua.

Seabrookin uran päättymisen syynä oli viime vuonna leikattu lonkka, joka ei enää toipunut pelikuntoon.

– Useiden leikkausten, lukemattomien kuntoutustuntien ja harjoittelun jälkeen olen todennut, että en pysty jatkamaan pelaamista. Tämä on paras ratkaisu sekä itselleni että perheelleni, Seabrook kertoi.

Seabrook pelasi uransa viimeisen NHL-ottelun vuoden 2019 joulukuun 15. päivänä, jonka jälkeen hänen molemmat lonkkansa sekä olkapää leikattiin. Seabrookin sopimus Blackhawksin kanssa olisi jatkunut vuoteen 2024 asti.

Seabrook pelasi koko 15-vuotisen NHL-uransa pelkästään Blackhawksin paidassa ja voitti seuran riveissä kolme Stanley Cupia vuosina 2010, 2013 ja 2015. Lisäksi Seabrook oli voittamassa olympiakultaa Kanadan riveissä vuoden 2010 Vancouverin talviolympialaisissa.

Parhaimmillaan jykevä Seabrook teki runkosarjassa 49 tehopistettä kaudella 2015–16. Yhteensä Seabrook pelasi runkosarjassa 1 114 ottelua ja 123 pudotuspeliottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle