Blackhawksin Jonathan Toews vetäytyy pois NHL-kaukaloista – kärsii koronan jälkioireista ja autoimmuunisairaudesta

NHL / Uutinen
Jonathan Toews kärsii pitkittyneen koronan jälkioireista.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Chicago Blackhawks -hyökkääjä Jonathan Toews on sivussa tositoimista määrittelemättömän pitkän ajan. Toews julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa hän kertoo kärsivänsä pitkäkestoisesta koronasta ja autoimmuunisairaudesta.

Chicagoa Blackhawksia edustava hyökkääjä Jonathan Toews on ollut poissa joukkueen kokoonpanosta jo lähes kuukauden ajan. Sunnuntaina tähtihyökkääjä julkaisi tiedotteen, josta selviää poissaolon syy

Toews, 34, kertoo kärsivänsä pitkäkestoisesta koronasta sekä autoimmuunisairaudesta.

– On ollut todella haastavaa pelata näiden oireiden kanssa. Nyt tilanne on siinä pisteessä, että joudun jättämään kauden kesken, ja keskittymään terveydentilani parantamiseen. Olen kiitollinen kaikesta tuesta, jota olen saanut kannattajilta, seuralta ja joukkuekavereiltani, Toews kertoi. 

Mystiset terveysongelmat ovat hidastaneet viime vuosina kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan pelaamista. Autoimmuunisairaus esti Toewsin osallistumisen syksyn 2020 harjoitusleirille, eikä häntä lopulta nähty kaukalossa koko kauden aikana. 

Tällä kaudella Toews on pelannut 46 ottelua Blackhawksin paidassa, mutta NHL:n tähdistöottelun jälkeen hyökkääjä ei ole nähty enää tositoimissa. Blackhawks siirsi viime viikolla Toewsin loukkaantuneiden listalle. 

» Lähetä palautetta toimitukselle