Blackhawks tutkii apuvalmentajansa Marc Crawfordin toimintaa − entiset pelaajat syyttävät fyysisestä ja verbaalisesta pahoinpitelystä

NHL / Uutinen
Marc Crawford on toiminut tällä kaudella Chicago Blackhawksin apuvalmentajana.
Kuva © Getty Images
Marc Crawford on uusin NHL-valmentaja, jota syytetään pelaajiensa fyysisestä ja verbaalisesta pahoinpitelystä. Chicago Blackhawksin apuvalmentajana tällä kaudella toiminut Crawford on siirretty syrjään tarkemman tutkinnan ajaksi.

Chicago Blackhawks on siirtänyt apuvalmentajansa Marc Crawfordin, 58, syrjään sen ajaksi, kun organisaatio tutkii tarkemmin häneen kohdistuvia syytöksiä pelaajien fyysisestä ja sanallisesta pahoinpitelystä. Päävalmentaja Jeremy Colliton ilmoitti Crawfordin olevan tällä hetkellä sivussa joukkueen toiminnasta.

− Organisaatiomme päätti selvittää tilanteen perin pohjin, ja me kunnioitamme tätä päätöstä. Omat kokemukseni Marcin kanssa ovat olleet hyviä ja hän on tuonut ammattitaitoa joukkueeseemme, kertoi Colliton The Athleticille

Asia nousi julkisuuteen, kun entinen NHL-hyökkääjä Sean Avery kertoi The New York Postin haastattelussa Crawfordin potkineen häntä kaudella 2006−2007. Entinen NHL-puolustaja Brent Sopel kertoi jo viime vuonna Spittin' Chiclets -podcastissa joutuneensa Crawfordin sanallisten ja fyysisten hyökkäysten kohteeksi Vancouver Canucksissa.

Omista kokemuksistaan on avautunut myös entinen NHL-hyökkääjä Patrick O'Sullivan, joka pelasi Crawfordin valmentamassa Los Angeles Kingsissä kaudella 2007−2008. Sullivanin mukaan Crawford potki kauden aikana häntä kesken ottelun. Fyysisten hyökkäysten lisäksi Crawford käytti Sullivanin mukaan toistuvasti halventavia, seksuaaliseen suuntautumiseen viittaavia loukkauksia. 

Valmentajauransa aikana Crawford on toiminut NHL:ssä Colorado Avalanchen, Vancouver Canucksin, Los Angeles Kingsin, Dallas Starsin ja Ottawa Senatorsin päävalmentajana. Hän toimii Blackhawksin apuvalmentajana ensimmäistä kauttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle