Blackhawks ja Kings kaupoilla - Olli Määttä Kalifornian aurinkoon

NHL / Uutinen
Olli Määtän ura jatkuu Los Angeles Kingsin nutussa.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawks on kaupannut puolustaja Olli Määtän Los Angeles Kingsiin. Vaihdossa Kings antoi hyökkääjä Brad Morrisonin.

Chicago Blackhawks ja Los Angeles Kings tekivät sunnuntaina vaihtokaupan, jossa Olli Määttä matkasi Kalifornian aurinkoon. Vaihdossa Blackhawks sai hyökkääjä Brad Morrisonin.

− Olli on kokonaisvaltainen pelaaja, joka sopii hyvin puolustuskalustoomme. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on jo paljon arvokasta NHL-kokemusta, kuten myös kaksi Stanley Cupia. Toivotamme hänet innolla tervetulleeksi organisaatioomme, Kingsin GM Rob Blake sanoi.

26-vuotias Määttä pelasi viime kaudella Blackhawksin takalinjoilla 65 ottelua, joissa hän keräsi tehot 4+13=17. Pudotuspeleissä hänen teholukemansa +7 oli joukkueen parhaimmistoa. Määttä nakutti yhdeksässä pudotuspeliottelussa tehot 3+3=6.

Blackhawksin lisäksi Määttä on edustanut myös Pittsburgh Penguinsia kuuden kauden ajan. Hän voitti kaksi Stanley Cupia Penguinsin paidassa vuosina 2016 ja 2017. Määttä on pelannut urallaan 427 NHL-ottelua, joissa hän on tehnyt 124 tehopistettä. 

Morrison pelasi viime kaudella 17 ottelua ECHL:n Fort Wayne Kometsissa tehden 19 tehopistettä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle