Blackhawks ja Coyotes vaihtokaupoilla - Schmaltz siirtyy aavikolle vaihdossa Stromeen ja Perliniin

NHL / Uutinen
Blackhawksin seurajohto ei ollut tyytyväinen Nick Schmaltzin alkukauteen.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawks ja Arizona Coyotes ovat tehneet vaihtokaupan, joka pitää sisällään kolme edellisvuosina ykköskierroksella varattua hyökkääjää.

Chicago Blackhawks ja Arizona Coyotes ovat tehneet pelaajakaupan, jossa keskushyökkääjä Nick Schmaltz siirtyy Coyotesin paitaan vaihdossa sentteri Dylan Stromeen ja laitahyökkääjä Brendan Perliniin.

Schmaltz, 22, teki NHL-läpimurtonsa viime kaudella kirjauttaen 78 pelaamassaan ottelussa tehot 21+31. Tällä kaudella hänellä on kuitenkin kasassa 23 ottelussa ainoastaan kaksi maalia ja 11 tehopistettä. Blackhawks-johdon tyytymättömyydestä Schmaltzin otteisiin kertoo myös se, että hän oli marraskuun alussa yhden ottelun mittaisella katsomokomennuksella. Schmaltz on Blackhawksin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2014.

Koko kesän 2015 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana varattu Strome, 21, on tehnyt tällä kaudella 20 pelaamassaan ottelussa kolme maalia ja kuusi tehopistettä. Viime kaudesta hän pelasi suurimman osan AHL:n puolella Tucson Roadrunnersin riveissä tehden 50 ottelussa tehot 22+31. Strome muodosti juniorivuosinaan tehokkaan parivaljakon Blackhawksia edustavan Alex DeBrincatin kanssa. Kaksikko johdatti Erie Ottersin OHL-mestaruuteen kaudella 2016-2017. 

Perlini, 22, on aloittanut kauden Schmaltzin ja Stromen tavoin hitaasti. Kesän 2014 varaustilaisuudessa ykköskierroksella Coyotesin varaamalla laiturilla on 22 ottelussa kasassa vain kaksi maalia ja kuusi tehopistettä. Sekä Schmaltzin että Perlinin sopimukset ovat katkolla ensi kesänä, kun taas Stromen sopimus ulottuu kesään 2020 saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle