Blackhawks hankki jälleen suomalaispelaajan − Saarelan veljeksillä mahdollisuus pelata tulevaisuudessa yhdessä

NHL / Uutinen
Aleksi Saarela (vas.) pääsi tekemään NHL-debyyttinsä pudotuspeleissä.
Kuva © Getty Images
Aiemmin kesällä Olli Määtän hankkinut Chicago Blackhawks oli jälleen aktiivisena kaupparintamalla. Joukkue teki Carolina Hurricanesin kanssa pelaajakaupan, jossa liikkui neljä pelaajaa.

Aleksi Saarelan lisäksi Carolina Hurricanesista Chicagoon siirtyy puolustaja Calvin de Haan. Blackhawks puolestaan luopuu kahdesta ruotsalaispelaajasta, sillä maalivahti Anton Forsbergin ja puolustaja Gustav Forslingin matka jatkuu Pohjois-Carolinassa.

Aleksi Saarelalla on tulokassopimustaan jäljellä vielä yksi vuosi. Kaudet ovat pääosin kuluneet farmissa, sillä Saarela pääsi pelaamaan Hurricanesissa vain yhden ottelun. Debyytti tapahtui harvinaislaatuisesti pudotuspeleissä Washington Capitalsia vastaan. AHL-joukkue Charlotte Checkersin kanssa Saarela juhli kauden päätteeksi Calder Cupia.

Blackhawks varasi viikonlopun varaustilaisuudessa Aleksi Saarelan pikkuveljen Antin.

Calvin de Haan ehti pelata Hurricanesissa vain yhden kauden. New York Islandersin takalinjoilla seitsemällä kaudella luutinut puolustaja teki vuosi sitten neljän vuoden sopimuksen Hurricanesiin, minkä vuosittainen arvo on hieman päälle 4,5 miljoonan dollarin. de Haanin uran kokonaissaldot näyttävät 378 ottelua ja 95 pistettä runkosarjassa.

Anton Forsberg pelasi menneen kauden kokonaisuudessaan Blackhawksin farmijoukkueessa Rockford IceHogsissa. Aiemmin myös Columbus Blue Jacketsia edustaneen ja kaikkiaan 45 NHL-ottelua pelanneen maalivahdin sopimus on katkolla ja hän on rajoitettu vapaa agentti.

Myös Gustav Forslingin sopimus on katkolla. 23-vuotiaan puolustajan tulokassopimuksen aikana hän pelasi joka vuosi sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Viime kaudella NHL-otteluita kertyi 43.

» Lähetä palautetta toimitukselle