Barkov juhli pieni poikansa sylissään ja tasavallan presidentti onnitteli suomalaismestareita

NHL / Uutinen
Aleksander Barkovin pieni poika pääsi jäälle mestaruusjuhliin.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen

Kaudesta 1993–94 alkaen NHL:ssä pelannut Florida Panthers voitti Stanley Cupin kolmannella finaalikerrallaan. Aiemmat yritykset olivat päättyneet selvään tappioon, kun vuonna 1996 Colorado Avalanche oli parempi voitoin 4–0 ja viime vuonna Vegas Golden Knights puolestaan 4–1. Tänä kesänä finaaleissa kuitenkin kaatui Edmonton Oilers voitoin 4–3.

Ensimmäisenä suomalaiskapteenina Stanley Cupin voittanut Aleksander Barkov oli NHL.comin haastattelussa tapansa mukaan vaatimaton. "Tämä on suuri kunnia. Suomi on valtavan iso jääkiekkomaa ja meillä on ollut NHL:ssä monia erinomaisia kapteeneita", Barkov muistutti.

Mestaruuspokaalin kiertäessä jäällä oli Barkov tuoreeltaan kännykkänsä kautta videopuhelussa, arvatenkin kotiväkensä suuntaan. Lisäksi Suomen tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi soittaneensa Barkoville ja onnitelleensa seuran suomalaisia Stanley Cupin voitosta. Jäällä Barkovin sylissä kävi myös tämän pieni poika, jolla oli unisuudesta päätellen kuitenkin jo nukkumaanmenoaika.

Panthersin päävalmentaja toivoi vielä mestaruutta Winnipeg Jetsille

Panthers-päävalmentaja Paul Maurice oli mestaruuden varmistuttua tunteellinen. Hän oli aina halunnut soittaa jäältä vanhemmilleen NHL-mestarina ja nyt hän sai toteuttaa sen haaveensa.

Maurice on valmentanut NHL:ssä jo pitkään: takana on 1 849 runkosarjapeliä, neljä eri seuraa ja 11 kertaa pudotuspeleissä, mutta tällä kaudella Stanley Cup irtosi ensimmäisen kerran. "Jos voisin toivoa vielä yhtä asiaa, niin toivoisin Winnipeg Jetsin voittavan Stanley Cupin", Maurice paljasti haastattelun päätteeksi.

Myös siirtorajan kynnyksellä Panthersiin siirtynyt Kyle Okposo sai kauan odottamansa mestaruuden. 17 kauden ja 1 051 NHL-ottelun jälkeen Okposo pääsi nostamaan pokaalia kolmantena pelaajana heti Aleksander Barkovin ja maalivahti Sergei Bobrovskin jälkeen.

Floridan osavaltio onkin ollut edustettuna Stanley Cup -finaaleissa viitenä perättäisenä kesänä: Tampa Bay Lightning 2020–22 ja nyt Florida Panthers 2023–24. Kolme kertaa osavaltioon on tullut mestaruus: Lightningille 2020–21 ja Panthersille 2024.

Finaaleissa tappion kärsineen Edmonton Oilersin hyökkääjä Corey Perry teki sen sijaan uuden ennätyksen: hän on hävinnyt Stanley Cupin finaalit neljän eri seuran riveissä. Perry on voittanut kuitenkin Stanley Cupin kertaalleen – ja hän kuuluu muun muassa kolmen kullan klubiin, sillä Perry on voittanut myös MM- ja olympiakultaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle