Barkov NHL:n herrasmiespelaaja − Kutšerov arvokkain

NHL / Uutinen
Aleksander Barkov vastaanotti herrasmiespelaajan pystin.
Kuva © Getty Images
NHL:n palkittujen listassa oli tänä vuonna suomalaisväriä, kun Aleksander Barkov palkittiin Lady Byng Memorial Trophylla.

Florida Panthersin Aleksander Barkov oli finalistina kolmannen kerran neljässä vuodessa, ja voitti nyt palkinnon ensimmäistä kertaa. Hän kirjautti 96 pistettä kauden aikana, ja herrasmiesmäisyydestä kertoo parhaiten vain kahdeksan rangaistusminuuttia ja sata kiekonriistoa. 

Suomalaispelaajista Jari Kurri oli voittanut saman palkinnon kaudella 1984−85.

Odotetuin palkinto oli luonnollisesti runkosarjan arvokkaimmalle pelaajalle jaettava Hart Trophy, jonka voitti pistepörssin ykkönen, Tampa Bay Lightningin Nikita Kutšerov. 128 pistettä tehnyt venäläishyökkääjä oli ylivoimainen, sillä hän sai 164 ykkössijaa, kun äänestäjiä oli 171. Toiseksi sijoittui Sidney Crosby ja kolmanneksi Connor McDavid.

Kesken kauden Philadelphia Flyersista Nashville Predatorsiin siirtynyt Wayne Simmonds voitti Mark Messier Leadership Awardin, joka annetaan johtajuudesta kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Lightningin Andrei Vasilevski valittiin parhaaksi maalivahdiksi. Hänen avullaan Lightning keräsi 62 voittoa ja 128 pistettä. Vezina Trophysta äänestävät joukkueiden GM:t, ja Vasilevski sai 28 ykkössijaa.

Viime vuoden Stanley Cup -voiton jälkeen New York Islandersin päävalmentajaksi siirtynyt Barry Trotz vei parhaan valmentajan Jack Adams Awardin. Viime kaudella eniten maaleja päästänyt Islanders päästi nyt vähiten maaleja − vastaavaa käännöstä ei aikaisemmin NHL:ssä ole nähty. Palkinto oli Trotzille toinen, sillä hän voitti sen myös kolme vuotta sitten valmentaessaan Washington Capitalsia.

Ryan O'Reilly sai Conn Smythe Trophyn lisäksi palkintokaappiinsa myös parhaan puolustavan hyökkääjän Frank J. Selke Trophyn. Hänellä oli kauden aikana eniten aloitusvoittoja, ja hän teki kauden aikana omat syöttö- ja piste-ennätyksensä.

Islandersin ruotsalaismaalivahti Robin Lehner vei omistautumisesta jääkiekolle annettavan Masterton Trophyn. Muun muassa alkoholiongelmista ja ADHD:stä kärsinyt Lehner raitistui viime kesän aikana ja pelasi erinomaisen kauden Islandersissa.

Nikita Kutšerov vei kolme henkilökohtaista palkintoa ja johdatti Lightningin runkosarjan voittoon.
Kuva © Getty Images

Calgary Flamesin Mark Giordano voitti uransa ensimmäisen Norris Trophyn parhaana puolustajana. Pakkien pistepörssin kakkonen voitti myös tehopörssin. Hän sai Flamesista eniten jääaikaa ottelua kohden (24:14) ja iski neljä alivoimamaalia.

Nikita Kutšerov oli NHL:n paras pelaaja myös kollegoiden äänestämänä. Ted Lindsay Awardin jako oli tunteikas, sillä sen jakoi Lindsayn tytär. Ensimmäisenä NHL:n pelaajayhdistystä perustamassa ollut Ted Lindsay kuoli maaliskuussa.

Minnesota Wildin Jason Zuckerille annettiin humanitäärisestä työstä annettava King Clancy Memorial Trophy. Zucker on ollut järjestämässä paikalliseen sairaalaan mahdollisuutta katsoa Wildin pelejä olosuhteissa, jotka vastaavat tapahtumaa paikan päällä.

Boston Bruinsin Don Sweeney palkittiin vuoden parhaana GM:nä. Vuodesta 2015 alkaen pestissään toiminut Sweeney oli kasaamassa joukkuetta, joka ylsi aina Stanley Cupin finaaleihin asti.

Elias Pettersson vei nimiinsä NHL:n vuoden tulokkaan Calder Trophyn. Hän rikkoi Vancouver Canucksin tulokkaiden piste-ennätyksen iskien 66 pistettä kauden aikana. 

Pettersson valittiin luonnollisesti myös tulokkaiden tähdistökentälliseen. Muut hyökkääjät olivat Ottawa Senatorsin Brady Tkachuk ja Tampa Bay Lightniningin Anthony Cirelli. Puolustajiksi valittiin Buffalo Sabresin Rasmus Dahlin ja Dallas Starsin Miro Heiskanen. St. Louis Bluesin Jordan Binnington oli tulokaskentällisen maalivahti.

NHL:n tähdistökentälliseen valittiin maalivahti Vasilevski, puolustajat Giordano ja Brent Burns sekä hyökkääjät McDavid, Kutšerov ja Aleksandr Ovetškin. Kakkostähdistön muodostavat Ben Bishop, John Carlson, Victor Hedman, Sidney Crosby, Patrick Kane ja Brad Marchand.

» Lähetä palautetta toimitukselle