Avoimet ovet Detroitissa – Maple Leafs ja Red Wings mättivät 17 maalia

Filip Hronek ja Mitch Marner olivat joukkueidensa tehomiehet maalijuhlissa.
Toronto Maple Leafs haki Detroitista vierasvoiton numeroin 7–10. Ottelu oli NHL:n runsasmaalisin yli vuosikymmeneen.

Detroit Red Wingsin ja Toronto Maple Leafsin välinen ottelu sunnuntain vastaisena yönä yltyi 17 maalin karnevaaliksi. Ensimmäisessä erässä tehtiin neljä maalia, toisessa saatiin viisi osumaa ja kolmannen erän kahdeksan maalin myötä ottelu päättyi lukemin 7–10.

Reilun 11 minuutin pelin jälkeen ottelu oli tilanteessa 1–3, ja Red Wings päätti korvata Alex Nedeljkovicin maalinsuulla Thomas Greissilla. Loppuerä mentiinkin molempien joukkueiden osalta ilman maalia.

Toisessa erässä Maple Leafs näytti karkaavan saavutettuaan kahdesti viiden maalin johtoaseman. Toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 2–7.

Päätöserään Red Wingsin maalille luisteli jälleen ottelun aloittanut Nedeljkovic. Kotijoukkue aloitti erän neljällä maalilla reiluun viiteen minuuttiin, ja Maple Leafsin etumatka oli kutistunut 6–7-lukemiin. Red Wingsin viidennen maalin jälkeen myös vieraat vaihtoivat maalivahtia, kun Jack Campbell teki tilaa Petr Mrázekille.

Maple Leafs tuplasi johtonsa hieman myöhemmin, mutta Red Wings tuli taas maalin päähän 7–8-tilanteeseen. Tähän loppui Red Wingsin maalitehtailu, mutta Maple Leafs sai vielä erän jälkimmäisellä puoliskolla iskettyä kaksi maalia, ja ottelu päättyi lukemiin 7–10. Huomionarvoista on se, ettei näitä viimeisiäkään maaleja tehty tyhjiin.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Maple Leafsin Mitch Marner, joka keräsi pisteet 4+2. Marnerin ketjukavereista tulokashyökkääjä Michael Bunting teki tehot 1+4 ja Auston Matthews lukemat 1+3. Red Wingsin tehomiehiä olivat tehot 1+3 tehnyt puolustaja Filip Hronek ja 2+1-lukemat kerännyt ruotsalaistulokas Lucas Raymond.

Maalivahdit eivät luonnollisesti tässä ottelussa juhlineet. Parhaan torjuntaprosentin 80 keräsi reilut kaksi erää pelannut Campbell, joka torjui 20/25 laukausta. Hänet kolmannessa erässä korvannut Mrázek sai saldokseen 6/8.

Ottelun lopulta suunnilleen puoliksi pelanneista Red Wings -veskareista Nedeljkovic torjui 19/25 laukausta ja Greiss 10/14 kutia.

Viimeksi NHL:ssä tehtiin 17 maalia yhdessä ottelussa lokakuussa 2011, jolloin Winnipeg Jets voitti Philadelphia Flyersin 9–8.