Avalanchelle masentavia uutisia: kapteeni Gabriel Landeskogia ei nähdä kaukalossa ensi kaudellakaan

NHL / Uutinen
Landeskogilla on edessään ennakoitua pidempi toipumisaika.
Kuva © Getty Images
Colorado Avalanchen Stanley Cup -voittajaksi johdattanut Gabriel Landeskog joutuu jättämään myös ensi kauden väliin polvivamman takia.

Colorado Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog, 30, kärsii polvivammasta, jonka takia hän ei kyennyt pelaamaan tällä kaudella. Ruotsalaishyökkääjää hoidetaan nyt leikkauksella, jossa hänen oikeaan polveensa tehdään rustoluu- tai rustosolusiirre. Pitkän kuntoutumisajan myötä Landeskogia ei nähdä kaukalossa ensi kaudellakaan.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Seattle Krakenille taipuneelle Avalanchelle Landeskogin pidentynyt poissaolo tietää huonoja uutisia. Joukkueen hyökkäyksestä uupuu leveyttä, eikä se saa Landeskogin, Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin tähdittämää superketjua kasaan.

Landeskogin nykyinen sopimus ulottuu vuoteen 2029 saakka, ja hän tienaa kautta kohden keskimäärin seitsemän miljoonaa dollaria. Joukkueen palkkakattoa ruotsalaisen palkka ei rasita poissaolon aikana.

Mestaruuteen huipentuneella viime kaudella Landeskog teki 51 runkosarjaottelussa tehopisteet 30+29. Pudotuspeleissä tahti jatkui hurjana: 20 otteluun syntyi 11 maalia ja 22 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle