Avalanche kiinnitti Samuel Girardin seitsemäksi vuodeksi

NHL / Uutinen
Pää ylhäällä ja kiekko lavassa, tämä on Girardia parhaimmillaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Colorado Avalanchen runkopuolustajaksi noussut Samuel Girard rustasi nimensä seitsemän vuoden ja 35 miljoonan dollarin arvoiseen jatkosopimukseen. Alkavan kauden hän kiekkoilee vielä tulokassopimuksensa voimin.

21-vuotias Samuel Girard oli kaudella 2017–18 osa massiivista kolmen joukkueen kauppaa, kun Colorado Avalanche, Nashville Predators ja Ottawa Senators liikuttelivat pelaajia keskenään. Kaupan merkittävimmät palaset olivat tuolloin Senatorsiin siirtynyt Matt Duchene sekä Predatorsiin suunnannut Kyle Turris. Avalanchen haaviin tarttui Girardin lisäksi tukku muita lupauksia ja varausvuoroja.

Sportsnet uutisoi Girardin allekirjoittaneen Avalanchen kanssa jatkosopimuksen, joka takaa hänelle viiden miljoonan dollarin vuosiansiot kausille 2020–2027. Girardin tulokassopimusta on jäljellä vielä yksi vuosi. Uudessa sopimuksessa kolmea viimeistä kautta koskee muokattu pelaajakaupat estävä pykälä.

Viime kaudella Girard (4+23) oli Avalanchen toiseksi tehokkain puolustaja Tyson Barrien jälkeen. 27 pistettä ei ole paljon, mutta Barrien siirryttyä Toronto Maple Leafsiin tulee Girardin kiekollinen vastuu myös kasvamaan. Pienikokoinen kanadalaispuolustaja keräsi lisäksi 82 ottelussa vain hämmästyttävät kuusi jäähyminuuttia.

Girard, Cale Makar ja Bowen Byram muodostavat Avalanchen takalinjoille eittämättä yhden NHL:n jännittävimmistä kolmikoista. Byramin ensi kauden osoite selvinnee vasta myöhemmin syksyllä, mutta ilman häntäkin luvassa on varmasti aimo annos viihdettä Denverin kiekkoväelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle