Avalanche kauppasi Nikita Zadorovin Blackhawksiin − Brandon Saad paluupostissa Kalliovuorille

NHL / Uutinen
Brandon Saad matkaa Colorado Avalancheen isossa pelaajakaupassa.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawks on kaupannut hyökkääjä Brandon Saadin ja puolustaja Dennis Gilbertin Colorado Avalancheen. Vaihdossa Avalanche antoi puolustaja Nikita Zadorovin ja Anton Lindholmin.

Chicago Blackhawks ja Colorado Avalanche tekivät sunnuntaina ison pelaajakaupan, jossa Avalancheen matkasivat hyökkääjä Brandon Saad ja puolustaja Dennis Gilbert. Blackhawks puolestaan sai kaupassa puolustajat Nikita Zadorovin ja Anton Lindholmin. Blackhawks myös pidätti miljoona dollaria Saadin palkasta itsellään kaupan yhteydessä. 

Zadorov allekirjoitti heti kaupan tultua julki yksivuotisen ja 3,2 miljoonan arvoisen sopimuksen Blackhawksin kanssa.

Saad pelasi viime kaudella Blackhawks-nutussa 58 ottelua, joissa hän teki pisteet 12+21=33. Blackhawksin vuonna 2011 toisella kierroksella varaama Saad on urallaan edustanut myös Columbus Blue Jacketsia. Hän voitti kaksi Stanley Cupia Blackhawksin paidassa vuosina 2010 ja 2015

− Brandonissa saamme joukkueeseen Stanley Cup-voittajan, joka tuo johtajuutta ja kokemusta. Hän on hyvä maalintekijä ja 27-vuotiaana uransa huipulla. Dennis on jämäkkä, nuori puolustaja joka pelaa fyysistä peliä ja tuo puolustukseemme lisää syvyyttä, Avalanchen GM Joe Sakic sanoi.

24-vuotias Gilbert pelasi viime kaudella Blackhawksin takalinjoilla 21 ottelua, joissa hän teki kolme tehopistettä.

Zadorov tuo Blackhawksin takalinjoille kokoa ja fyysisyyttä. Viime kaudella venäläispuolustaja pelasi Avalanchen paidassa 64 ottelua tehden pisteet 4+9=13. Hän on urallaan pelannut 356 NHL-ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle