Austin Watsonille pitkä pelikielto perheväkivaltasyytteiden vuoksi

NHL / Uutinen
Austin Watsonin kiekkokausi käynnistyy näillä näkymin vasta joulukuussa.
Kuva © Getty Images
NHL on langettanut Nashville Predatorsin Austin Watsonille 27 ottelua pitkän pelikiellon, jonka lisäksi hän on hyllytettynä myös harjoituskaudella. Pelikiellon taustalla ovat perheväkivaltasyytökset, joita Watson ei ole oikeudessa kiistänyt.

NHL.com:n ja TSN:n mukaan Nashville Predators -hyökkääjä Austin Watson asetettiin keskiviikkona 27 runkosarjaottelun mittaiseen palkattomaan pelikieltoon "kaukalon ulkopuolisen sopimattoman käytöksen vuoksi". Virallisten ottelujen lisäksi hänen on jätettävä väliin myös joukkueensa harjoituskausi.

NHL-komissaari Gary Bettman kertoi lausunnossaan, että ratkaisuun päädyttiin NHL:n oman tutkinnan sekä asianosaisten kuulemisten myötä ja että kyseinen menettely ja langetettu rangaistus pohjautuvat liigan työehtosopimukseen.

NHL:n pelaajayhdistys puolestaan ilmoitti välittömästi pelikiellon langettamisen jälkeen valittavansa tuomiosta.

Perheväkivaltasyyte perustuu kesäkuiseen tapahtumaketjuun, jossa Tennessean-lehden mukaan Watson riiteli tyttöystävänsä kanssa ja lopulta löi tätä huoltoasemalla Franklinin kaupungissa. Sivullisen paikalle hälyttämä poliisipartio havaitsi uhrin vartalossa merkkejä väkivallasta, ja niitä epäillään Watsonin aiheuttamiksi.

Oikeudessa Watson ei ole kiistänyt syytöksiä, joista hänellä on kuitenkin mahdollisuus vapautua osallistumalla kolmen kuukauden koeajan puitteissa muun muassa väkivaltaisuutta ehkäisevään ohjelmaan sekä käyttäytymällä moitteettomasti kumppaniaan kohtaan. Ehtojen rikkomisesta puolestaan seuraa vuoden pituinen vankeusrangaistus.

Heinäkuussa 2017 kolmivuotisen jatkosopimuksen allekirjoittanut Watson keräsi viime kauden runkosarjassa 76 ottelussa tehot 15+4 ja 13 pudotuspeliottelussa pisteet 5+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle