Atte Tolvasen RB Salzburg päihitti HC Bolzanon ja nappasi ICEHL:n mestaruuden seitsemännessä finaalissa

Muut Sarjat / Uutinen
Salzburgin joukkue on tottunut voittojen juhlija.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Itävallan pääsarja ICEHL:n mestariksi kruunattiin toista kautta putkeen RB Salzburg. Runkosarjan voittanut etelätirolainen HC Bolzano tarjosi kovan vastuksen finaalisarjassa.

Salzburgilaisjoukkue voitti mestaruuden vahvan suomalaisvoiman avulla, sillä joukkueen ykkösvahtina torjui toista kautta Atte Tolvanen. Tolvasen kakkosvahtina Salzburgissa pelasi Itävallan maajoukkuekassari David Kickert. Joukkueen varustevastaavana toimi Marko Oksanen

Kotiedun saavuttanut Bolzano otti finaalisarjan ensimmäisen voiton 1−0-lukemin. Salzburg tasoitti kotonaan samoilla numeroilla, ja näytti painelevan samaa vauhtia mestaruuteen voittaen seuraavat ottelut 1−4 ja 3−0. Selkä seinää vasten pelannut Bolzano puristi kuitenkin ensin kotonaan 4−3-jatkoaikavoiton kolmannessa jatkoerässä ja perään vielä 3−4-voiton Salzburgista.

Ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa Bolzano meni toisen erän alkupuoliskolla Cole Hultsin maalilla 1−0-johtoon. Kotijoukkueen iloa riitti 51. minuutille saakka, kunnes Thomas Raffl tasoitti ottelun 1−1:een. Nicolai Meyer hyydytti bolzanolaiskatsomon loputkin hymyt ajassa 58.12, kun hän ohjasi Chay Genowayn viivalaukauksen maaliin.

Bolzanon päävalmentaja Glen Hanlon haastoi maalin, mutta tuomio ei muuttunut. Kotijoukkue taisteli vielä vimmatusti ilman maalivahtia saamatta kiekkoa kuitenkaan maaliin.

Mestaruuden lisäksi Tolvanen valittiin tälläkin kaudella pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. 

Finaalia voi kutsua kestomenestyjien kohtaamiseksi, sillä Salzburgille mestaruus oli jo yhteensä kahdeksas ja toinen peräkkäin. Bolzano on puolestaan pelannut ICEHL:ssä ja sen edeltäjässä EBEL:ssä nyt kymmenen kauden ajan ja edennyt finaaliin neljästi, joista kahdesti mestaruuteen saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle