Atte Ohtamaa palaa Kärppiin – "Hän tuo johtajuutta ja tekee asioita, mitä voittavassa joukkueessa täytyy tehdä”

LIIGA / Uutinen
Ohtamaa voitti Kärppien kansa keväällä 2019 Liiga-hopeamitalit ennen ulkomaan reissuaan.
Kärpät tiedotti ryminällä viiden puolustajan sopimuksesta. Atte Ohtamaan ulkomaanoptio on nyt käytetty. Ludwig Byströmin sopimus on kaksivuotinen, Arttu Paason sopimus kolmivuotinen ja Jaakko Niskala sekä Veli-Matti Tiuraniemi pukevat oululaisseuran paidan tulevan kauden ajan.

Oulun Kärpät kertoi, että Atte Ohtamaa palaa oululaisseuran puolustuslinjaan kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Samalla seura tiedotti Jaakko Niskalan sekä Ludwig Byströmin jatkosopimuksista ja Arttu Paason sekä Veli-Matti Tiuraniemen hankkimisesta joukkueeseen. 

Ohtamaa solmi kesällä 2018 viiden vuoden sopimuksen Kärppien kanssa, joka mahdollisti puolustajan pelaamisen ulkomailla kahden kauden ajan. Kaudella 2019–2020 Ohtamaa edusti HC Luganoa ja Barys Nur-Sultania, tämä kausi puolestaan kului Lokomotiv Jaroslavlin riveissä. Ohtamaan nykyinen sopimus Kärppien kanssa kattaa kaudet 2021–2023.

– Atte on kansainvälisen tason huippupelaaja ja valtavan iso palanen meidän tulevan kauden pakistoamme. Toivotetaan Atte lämpimästi takaisin Kärppä-paitaan. Hän tuo joukkueeseen johtajuutta ja tekee varmasti niitä asioita, mitä voittavassa joukkueessa täytyy tehdä, urheilutoimenjohtaja Harri Aho linjaa.

Byström on pelannut Oulussa kahden kauden ajan ja oli kuluvalla kaudella seuran tehokkain puolustaja 24 tehopisteellä. Byströmin nykyinen sopimus on voimassa kevääseen 2023.

Tiuraniemi edusti Kärppien junioreita kaudet 2012–2016. Kaudella 2016–2017 hän esiintyi edukseen USHL:ssä Dubuque Fighting Saintsin riveissä, kun puolustaja iski pelaamassaan 53 ottelussa pisteet 3+19. Viimeiset neljä kautta Tiuraniemi on viettänyt Yhdysvalloissa Mainen yliopistojoukkueessa. Neljä kautta yliopistokiekon korkeimmalla tasolla tuottivat 80 otteluun pisteet 5+16.

RoKi-kasvatti Niskala on viimeisen kolmen kauden ajan pelannut Kärppien U20-joukkueessa, Liiga-joukkueessa sekä lainalla Mestiksessä. Kaudella 2018–2019 hän oli voittamassa Kärpille U20-suomenmestaruutta.

Paaso on Kärppien kasvatti. Viimeiset kaksi kautta Kärppien U20-joukkueen takalinjoilla kiekkoillut puolustaja on profiloitunut erityisesti luotettavaksi oman pään pelaajaksi. Hänellä on kokemusta myös miesten peleistä Kokkolan Hermeksen paidassa. 

– Pakiston suhteen on todella rauhallinen olo, sillä siinä on laatua ja monipuolista osaamista. Useampi eri pelaaja pystyy pelaamaan erikoistilanteita ja luotettavuutta löytyy varmasti, Harri Aho kommentoi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle