Atte Mäkiselle Gordie Howe -hattutemppu − Liigassa neljäs vastaava seitsemään vuoteen

LIIGA / Uutinen
Atte Mäkinen kunnostautui monessa asiassa tiistain ottelussa. Arkistokuva.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurien puolustaja Atte Mäkinen teki harvinaisen tempun tiistain ottelussa, kun hänelle kirjattiin maali, syöttöpiste ja tappelu.

Maalin, syöttöpisteen ja tappelun yhdistelmä on nimetty Gordie Howe -hattutempuksi legendaarisen NHL-pelaajan mukaan. Pääasiassa Euroopan sarjoissa temppu on varsin harvinainen, sillä tappelu tietää lähes poikkeuksetta pelaajan poistamista ottelusta. Näin ollen se on jätettävä kolmesta suorituksesta viimeiseksi.

Atte Mäkinen syötti Julius Vähätalon tekemän Jukurien avausmaalin ensimmäisessä erässä ja viimeisteli toisen erän alussa voittomaaliksi jääneen 2−1-osuman. Illan "kruunasi" tappelu Otto Karvisen kanssa ottelun puolivälin jälkeen.

Mäkisen lisäksi viimeisen seitsemän kauden aikana maalin, syöttöpisteen ja ulosajon tappelun seurauksena ovat kirjauttaneet HIFK:ta Jasse Ikonen joulukuussa 2014 Bluesia vastaan, Lukkoa edustanut Arttu Ilomäki paikallisottelussa Ässiä vastaan syyskuussa 2017 sekä HPK:n Tommi Tikka viime vuoden tammikuussa entistä seuraansa Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle