Arvostettu tšekkikiekkoilija Vladimir Zabrodsky kuoli 97-vuotiaana − ”Yksi jääkiekkohistorian merkittävimmistä henkilöistä”

MAAJOUKKUE / Uutinen
Zabrodsky (ylärivissä kolmas vasemmalta) saavutti St. Moritzin olympialaisissa hopeaa.
Kuva © Getty Images
Tšekkoslovakian paidassa kaksi maailmanmestaruutta ja olympiahopeaa voittanut Vladimir Zabrodsky valittiin Dominik Hasekin ja Jaromir Jagrin jälkeen vuosisadan kolmanneksi parhaaksi tšekkipelaajaksi.

1940-luvulla kaksi maailmanmestaruutta ja vuonna 1948 St. Moritzin olympialaisissa hopeaa voittanut Vladimir Zabrodsky on kuollut. Prahassa vuonna 1923 syntynyt keskushyökkääjä voitti myös 11 Tšekkoslovakian mestaruutta. 94 maaottelussaan hän teki hurjat 158 maalia.

− Vladimir Zabrodsky oli paitsi yksi sukupolvensa johtavia pelaajia myös yksi jääkiekkohistorian merkittävimmistä henkilöistä, kommentoi Tšekin jääkiekkoliiton johtaja Tomas Kral.

Vuonna 1965 Zabrodsky loikkasi Ruotsiin, jossa hän valmensi Leksandia, Rögleä ja Djurgårdenia − parhaimmillaan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Jääkiekon lisäksi Zabrodsky pelasi tennistä Davis Cupissa 40- ja 50-luvuilla.

IIHF:n Hall of Fameen Zabrodsky valittiin vuonna 1997. Vuonna 1998 asiantuntijoista, historioitsijoista ja entisistä pelaajista, valmentajista sekä tuomareista koostunut raati valitsi Zabrodskyn vuosisadan kolmanneksi parhaaksi tšekkipelaajaksi Dominik Hasekin ja Jaromir Jagrin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle