Arvostettu junioriliiga OHL rajun päätöksen äärellä – pelin kaikki fyysiset kontaktit joutumassa kielletyiksi

Muut Sarjat / Uutinen
OHL voi joutua pelaamaan tulevan kautensa ilman minkäänlaista fyysistä kontaktia.
Kuva © Getty Images
Ontarion hallituksen suunnitelmat uhkaavat provinssin juniorisarjaa OHL:ää poistamaan muun muassa taklaukset otteluistaan.

Maailman parhaimpien juniorisarjojen joukkoon lukeutuvan Ontario Hockey Leaguen kauden 2020–21 yllä on suuria kysymysmerkkejä.

Ontarion provinssin urheilusta vastaava ministeri Lisa MacLeod kertoi keskiviikkona, että hän toivoo koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kaiken fyysisen kontaktin poistamista urheilusta.

– On turvallista sanoa, että fyysistä kontaktia ei tulla sallimaan koronaviruksen seurauksena, ellei se ole välttämätöntä, MacLeod ilmoitti.

MacLeod kertoi, että hänen johtama ministeriö ja OHL ovat olleet tiiviissä keskuteluissa uuden kauden aloittamisen suhteen. Doug Fordin johtama Ontarion hallitus on kuitenkin määrännyt neljän viikon kiellon kaiken urheilutoiminnan aloittamiselle provinssin alueella.

Koronavirustilanne on pahentunut viime viikkojen aikana nopeasti Ontariossa, jossa päiväkohtaiset tartuntalukemat pyörivät tällä hetkellä noin 500–600 tartunnassa.

Tämän hetken suunnitelman mukaan OHL yrittää aloittaa uuden kautensa joulukuun alussa. Sarjassa pelaa 20 joukkuetta.

OHL:lle toisen merkittävän haasteen luo se, että sarjan kolme joukkuetta tulee Yhdysvaltojen puolelta. Nämä joukkueet ovat Erie Otters, Flint Firebirds ja Saginaw Spirit. Yhdysvaltojen ja Kanadan välisessä rajaliikenteessä on tällä hetkellä voimassa tiukat rajoitukset.

Lähde: The Canadian Press

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Tuomas Uronen siirtyy HIFK:sta lainalle Kanadan juniorisarjaan
LIIGA | Muut Sarjat | 21.7.2023 7:00