Arttu Ilomäki pukeutuu jälleen ensi kaudella Lukko-nuttuun

LIIGA / Uutinen
Ilomäki on edustanut Lukkoa 2010-luvulla kahteen otteeseen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Ilomäen sopimus tuoreen Suomen mestarin kanssa on yksivuotinen.

Arttu Ilomäki pelasi edellisen kerran Lukossa kausina 2017−19. Sen jälkeen hän on kiekkoillut SHL:n Luulajassa sekä HV71:ssä. Hän kuului viime Rauman-visiitillään joukkueen kapteenistoon.

− Pari vuotta kävin Suomen ulkopuolella katsomassa menoa ja nyt hyvillä fiiliksillä länsirannikolle. Tosi innoissani tulen takaisin Raumalle. Paljon ystäviä ja pelikavereita on jäänyt Lukko-vuosista, joten voisi sanoa, että aika paljon seurasin, mitä Lukossa ja Liigassa ylipäätään tapahtui nyt kahden edelliskauden aikana, sanoo Ilomäki tiedotteessa.

Myös kaudella 2012−13 Lukossa viilettänyt hyökkääjä muistelee kevään 2019 kirvelevää 4−0-puolivälierätappiota Tapparalle Liigan puolivälieräsarjassa.

− Kyllä silloin jäi vähän sellainen olo, että homma jäi puolitiehen. Nyt, kun palaan Suomeen, itselleni on iso asia, että joukkue ja organisaatio on kilpailukykyinen. Koen, että juuri Lukossa pystyin kehittymään pelaajana enemmän ja enemmän ja siitä palkintona sainkin sopimuksen ulkomaille. Tiedän, että pystyn kehittymään vielä lisää ja se olikin yksi iso syy, miksi halusin Lukkoon.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt iloitsee Ilomäen tuomasta kokemuksesta. Hän odottaa, että Ilomäestä on huippusentteriksi Liigaan.

− Kaksi vuotta Ruotsissa on takuulla tehnyt hänelle hyvää. Arttu pystyy pelaamaan kaikkia tilanteita ja varsinkin ylivoimalla on osoittanut tehokkuutensa. Hän on hyvä aloittaja ja niitä tarvitaan aina. Ilomäki on myös positiivinen ja eläväinen henkilö pukukopissa ja on aina mukavaa nähdä pelaaja, joka pitää henkeä yllä. Uskon, että tulee olemaan yksi johtavista pelaajistamme ensi kaudella.

Ilomäki oli osa 2019 MM-kultajoukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle