Antti Tuomiston edustama Denver Pioneers Yhdysvaltojen yliopistomestariksi

Muut Sarjat / Uutinen
Denverin yliopistojoukkue ryhmittyi riehakkaaseen joukkuekuvaan.
Kuva © Getty Images
Denverin yliopistojoukkue juhlii tänä vuonna Yhdysvaltojen yliopistomestaruutta. Joukkueessa oli myös suomalaisväriä, kun porilaislähtöinen Antti Tuomisto pelasi Denverissä toista kauttaan.

Denverin yliopistojoukkue Pioneers voitti lauantaina pelatussa yliopistosarja NCAA:n lopputurnauksen Frozen Fourin loppuottelussa Minnesota State Mavericksin maalein 5−1. Pioneers teki kaikki viisi maaliaan ottelun kolmannessa erässä. Viimeiset kaksi osumaa syntyivät tyhjään maaliin. 

Tehokkaimpina pelaajina olivat Mike Benning ja Cameron Wright, jotka kirjauttivat tehot 1+1. Kahden pisteen mies oli myös Carter Mazur, joka syötti kaksi osumaa. Joukkueen suomalaispuolustajalle Antti Tuomistolle ei kirjattu finaalissa tehopisteitä. 

Pioneersista peräti 12 pelaajaa on varattu NHL:ään, mutta yksikään ei ole saanut varausta ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella varattuja pelaajia on neljä, mukaan lukien Detroit Red Wingsin vuonna 2019 varaama Tuomisto.

Ennen Tuomistoa yliopistomestaruuden voittaneita suomalaisia olivat Kaj Linna (1995), Jussi Halme (2004 ja 2005), Joel Janatuinen (2016), Henrik Borgström (2017) ja Filip Lindberg (2021).

Neljättä kauttaan Minnesota Staten maalivahtina pelannut Dryden McKay palkittiin yliopistosarjojen parhaan pelaajan palkinnolla Hobey Baker Awardilla. Hän oli vasta kolmas palkinnon saanut maalivahti ja ensimmäinen sitten vuoden 2001 voittajan Ryan Millerin.

» Lähetä palautetta toimitukselle