Antti Törmäsen Biel-Bienne kohtaa Genevé-Servetten NL:n finaalisarjassa – suomalaiset joukkueidensa kärkihevosina

Muut Sarjat / Uutinen
Järkälemäinen hyökkääjä Teemu Hartikainen voitti NL:n maalipörssin 28 osumallaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Runkosarjan kaksi parasta, Genevé-Servette HC ja EHC Biel-Bienne kohtaavat NL:n finaalisarjassa. Mukana on yhteensä kuusi suomalaista, jotka ovat joukkueidensa terävintä kärkeä.

Sveitsissä käynnistetään perjantaina NL:n finaalisarja, jossa vastakkain ovat runkosarjan kaksi parasta joukkuetta, Genevé-Servette sekä Biel-Bienne. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa finaalisarjassa. Välierissä Genevé-Servette kaatoi EV Zugin lukemin 4–1 ja Biel-Bienne käveli Zürich Lionsin yli voitoin 4–0.

Finaalisarjassa kentällä nähdään peräti kuusi suomalaista, joista jokainen kuuluu oman joukkueensa sekä koko sarjan kärkipelaajiin. Genevé-Servetten riveissä kiekkoilevat Valtteri Filppula, Teemu Hartikainen ja Sami Vatanen. Biel-Biennessä kiekkoilevat puolestaan Toni Rajala, Jere Sallinen ja Harri Säteri.

Hartikainen voitti runkosarjan maalipörssin iskemällä peräti 28 täysosumaa. Vatanen puolestaan on pudotuspeleissä iskenyt 11 otteluun tehot 4+6 sekä pelannut keskimäärin 23.54 iltaa kohden. Rajala ja Sallinen ovat muodostaneet tehokkaan tutkaparin ja Rajala johtaa seitsemällä osumallaan pudotuspelien maalipörssiä.

Genevé-Servette on ollu kolmesti finaalissa, mutta joka kerta joukkue on joutunut tyytymään hopeasijaan. Biel-Biennelle finaalipaikka on ensimmäinen. Joukkue on voittanut mestaruuden vuosina 1979, 1981 ja 1983, mutta tuolloin ei pelattu vielä pudotuspelejä.

Biel-Bienne pelasi Antti Törmäsen alaisuudessa historiallisen kauden, sillä se teki runkosarjan piste-ennätyksen, voitti ennätykselliset kymmenen ottelua putkeen ja eteni ensimmäistä kertaa pudotuspelien finaaleihin.

Koko kylä on seuran takana, ja ennen kaikkea myös Törmänen on saanut koko NL:n tuen jouduttuaan jättämään kauden kesken syöpädiagnoosin vuoksi.

Kaikki NL:n finaalimatsit on nähtävissä C Moresta. Ensimmäinen finaali pelataan perjantaina kello 21 alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle