Antti Pennanen Nuorten Leijonien penkin takana elokuun MM-kisoissa − seuraaja julkaistaan, kun voidaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Antti Pennanen jatkaa vielä hetken Nuorten Leijonien valmentajana.
Kuva © Leijonat.fi/Pasi Mennander
Antti Pennanen jatkaa U20-maajoukkueen peräsimessä vielä elokuussa uudelleen pelattavien MM-kisojen ajan. Joukkueen tuleva valmentaja julkaistaan myöhemmin.

Antti Pennasen sopimus U20-maajoukkueen kanssa päättyi 1. toukokuuta, mutta nyt sopimusta on jatkettu ja se kattaa elokuussa pelattavan MM-turnauksen sekä sitä edeltävän leirityksen.

Pennasen tilalle joukkueen päävalmentajaksi oli jo marraskuussa nimetty Kari Jalonen, mutta hän siirtyi Tšekin A-maajoukkueen valmentajaksi. Pennasen jatko katsottiin tässä kohtaa lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi.

− Pennanen oli meille tässä tilanteessa ehdoton ykkösvalinta MM-kisoihin. Hän tuntee ikäluokan pelaajat ja pääsee näin jatkamaan loppuun kesken jääneen projektin, kommentoi nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen.

MM-kilpailut keskeytettiin tammikuussa kolmen pelipäivän jälkeen pahan koronatilanteen vuoksi. Elokuussa Edmontonissa pelattava turnaus aloitetaan alusta eli tammikuussa pelattujen otteluiden tuloksia ei oteta huomioon.

Pennasen seuraajan nimi on jo selvillä, mutta se julkaistaan myöhemmin. Iltalehti uutisoi aiemmin, että joukkueen valmentajaksi olisi tulossa KHL-joukkue Salavat Julaev Ufaa viime vuodet luotsannut Tomi Lämsä.

− Kisojen jälkeen aloittavan päävalmentajan julkistamme heti, kun voimme asiasta kertoa, Oikarinen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle