Antti Kalapudas palaa Kärppiin − Ouluun matkaa myös venäläispuolustaja Vitjazista

LIIGA / Uutinen
Kalapudas palaa Kärppien riveihin.
Kuva © Valtteri Vainio WWW.VALTTERIVAINIO.COM
JYP ja Antti Kalapudas ovat purkaneet sopimuksensa loppukauden osalta. Keskushyökkääjä palaa Kärppiin, jossa hän pelasi viimeksi vuonna 2017. Samalla Kärpät ilmoitti myös venäläispuolustaja Jegor Voronkovin hankinnasta.

Tällä kaudella Antti Kalapudas on pelannut 42 liigaottelua, joissa on syntynyt 27 tehopistettä. Kalapudas oli JYPin sisäisessä pistepörssissä toisena, pisteen Reid Gardineria perässä.

− Kalaputaan sopimuspurku ja siirto Kärppiin on JYPin puolelta taloudellinen ratkaisu. Sopimuspurun ja siirron tuoman taloudellisen hyödyn avulla pystymme pienentämään tämän kauden kulurakennettamme ja pystymme sitä kautta rakentamaan tulevan kauden liigajoukkuettamme taloudellisesti vakaammalta pohjalta kohti parempaa urheilullista menestystä, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen taustoittaa.

− Hieno homma, että saatiin Antti takaisin kotiin. Ollaan koko ajan haettu hyökkäykseen vahvistusta ja nyt saatiin tuttu pelaaja, joka on tälläkin kaudella tehnyt hyvin tulosta Liigassa. Uskomme, että hän pystyy auttamaan joukkuetta tuloksenteossa kevään aikana, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi siirtoa.

Kalapudas teki samalla sopimuksen Kärppiin ensi kaudesta. Kaikkiaan hän on pelannut 342 liigaottelua, joissa pistesaldo on 167. Kärppien ja JYPin lisäksi seuroja ovat olleet Sport ja KalPa. Kalapudas voitti nuorten maailmanmestaruuden vuoden 2016 kotikisoissa.

Kalaputaan lisäksi Kärppiin siirtyy venäläispuolustaja Jegor Voronkov, jonka kausi päättyi KHL:ssä runkosarjaan. Vitjaz Podolskia edustanut Voronkov pelasi KHL-kaudella 48 ottelua antaen seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Kaikkiaan hänellä on KHL-otteluita tilillään 294. Voronkov on saavuttanut nuorten MM-hopeaa vuonna 2016. Vuotta myöhemmin hän oli nuorten kisoissa pronssilla.

− Kyseessä on hyvin liikkuva peruspuolustaja, joka on pelannut hyvässä roolissa omassa seurajoukkueessaan. Hän tuo tullessaan kokemusta, tasaisuutta ja varmuutta meidän pakistoon, Aho luonnehtii uutta pelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle