Andrew Shaw päättää uransa vain 29-vuotiaana – useat aivovammat johtivat lääkärien vahvaan suositukseen

NHL / Uutinen
Andrew Shaw voitti kahdesti Stanley Cupin.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawksin menestysvuosien luottohyökkääjä Andrew Shaw joutuu lopettamaan uransa.

Chicago Blackhawksin hyökkääjä Andrew Shaw on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa. Kanadalaisen päätöksen taustalla ovat useat aivovammat, joista viimeisin tuli viime helmikuussa.

– Andrew kärsi aivotärähdyksen helmikuun 9. päivänä ottelussa Dallas Starsia vastaan. Vaikka hän on toipunut, pitkän aivovammahistorian ja mahdollisten pitkäaikaisten oireiden johdosta suositimme hänelle jääkiekkoilun lopettamista, Blackhawksin lääkäri Michael Terry kertoi seuran tiedotteessa.

Shaw'n pelaajaura tuli päätökseensä vain 29-vuotiaana. Viime kauden Shaw oli suurimmaksi osaksi sivussa aivotärähdysoireiden takia ja ehti pelata vain 14 ottelua tällä kaudella.

– Jokaiselle urheilijalle tulee vastaan se hetki, jolloin terveys on tärkein prioriteetti ja tulevaisuus perheen kanssa tärkeintä. Se hetki koitti minulle nyt, Shaw kertoi.

Kymmenen vuoden pituisella NHL-urallaan Shaw teki 544 ottelussa tehot 116+131=247 ja voitti Stanley Cupin Blackhawksissa kahdesti, vuosina 2013 ja 2015. Blackhawksin lisäksi Shaw edusti Montréal Canadiensia vuosina 2016–19.

Käyttäjän risokoski kuva

Kommentti: Riku Isokoski

Andrew Shaw on NHL:ää riivaavan aivovammaongelman uusin uhri. Pelaajan itsensä kannalta päätös lopettamisesta oli täysin oikea, mutta lukuisat iskut päähän jättävät silti synkän varjon hänen loppuelämänsä ylle.

Iskuja ja tappeluita kaihtamattomana pelaajana Shaw altistui uransa aikana lukuisille aivovammoja aiheuttaville tilanteille ja varsinaisten törkytaklausten kohteeksi hän ei juuri joutunut.

Silti peliuran loppuminen alle 30-vuotiaana herättää kysymyksiä siitä, kuinka vakavasti pelaajan aivovammoihin on suhtauduttu ja olisiko jotain voinut tehdä toisin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle