Andrei Vasilevski Red Wingsin peikkona, Brad Marchand hurjana Penguinsin kaadossa

Brad Marchand oli pelipäällä ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.
Andrei Vasilevski torjui 25 laukausta, kun Tampa Bay Lightning kukisti Detroit Red Wingsin lauantain päiväottelussa 2–1. Brad Marchand puolestaan mätti hattutempun, kun Boston Bruins kukisti Pittsburgh Penguinsin maali-ilottelun päätteeksi 7–5.

Tampa Bay Lightning joutui ahtaalle, kun vierailija Detroit Red Wings haki ensimmäistä voittoaan Amalie Arenalta sitten joulukuun 2013. Lightning on ollut viime vuosina punasiiville kotikaukalossaan paha vastus, sillä Red Wings on poistunut jo 17 kertaa peräkkäin areenalta tappio niskassaan.

Ottelun avausmaali nähtiin neljän minuutin pelin jälkeen. Ross Colton vippasi Patrick Maroonin laukauksesta tulleen irtokiekon maaliin ja peli oli 1–0. Kolme minuuttia myöhemmin Brayden Point sai syötön Victor Hedmanilta ja teki tilanteeksi 2–0.

Toisen erän puhututtavin tilanne nähtiin viisi minuuttia ennen loppua, kun Red Wings-hyökkääjä Adam Erne taklasi Cal Footea päähän. Erne sai tempusta kahden minuutin rangaistuksen. Foote ei loukkaantunut tilanteessa.

Erne iski kolmannessa erässä Red Wingsin ainoaksi jääneen osuman tuikkaamalla maalinedustalle jääneen irtokiekon ohi Vasilevskin.

Vasilevskille kirjattiin ottelussa 25 torjuntaa, kun virkaveli Thomas Greiss koppasi 27 kiekkoa. Red Wingsin Valtteri Filppula jäi ottelussa ilman tehopisteitä ja merkkautti tehosaldokseen -1.

Bruins ja Penguins mättivät maaleja

Boston Bruins ja Pittsburgh Penguins järjestivät lauantain kierroksella todellisen maali-ilottelun. Bruinsilla oli ottelussa revanssin paikka, sillä Penguins vei joukkueiden edellisen kohtaamisen nimiinsä 4-1. Brad Marchandin hattutempun siivittämänä Bruins peittosi pingviinit lopulta 7–5. Samalla Penguinsin viiden ottelun mittainen voittoputki tuli tiensä päähän.

Penguins siirtyi ottelussa johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Mark Jankowski ohiasi Mike Mathesonin laukauksen verkkoon. Maali jäi lopulta erän ainoaksi.

Toiseen erään Bruins tuli ryminällä ja Patrice Bergeron tasoitti ottelun 11 sekunnin pelin jälkeen. 30 sekuntia myöhemmin David Pastrnak teki tilanteeksi 2–1. Penguins tuli tasoihin Jake Guentzelin toimesta, kun toista erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia. Jared McCann siirsi vieraat 3–2-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen.

Toista erää oli jäljellä viisi minuuttia, kun Marchand tasoitti lukemiksi 3-3. David Krejci vei isännät 4–3-johtoon kaksi minuuttia ennen loppua. Marchand vei illan toisella maalillaan Bruinsin kahden maalin karkumatkalle, kun erää oli jäljellä 20 sekuntia.

Kolmatta erää oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun Cody Ceci toi Penguinsin jälleen maalin päähän. Pastrnak kuitenkin teki illan toisella osumallaan tilanteeksi 6–4, kun erää oli jäljellä seitsemän minuuttia. Kaksi minuuttia ennen loppua Penguins tuli jälleen maalin päähän, kun Sidney Crosby osui alivoimalla. Marchand kuitenkin rankaisi Penguinsia heti seuraavasta tilanteesta kruunaamalla iltansa hattutemppuun.

Bruinsin maalilla Jaroslav Halak torjui 23 kertaa, kun toisessa päässä Casey DeSmith urakoi 21 torjunnan edestä.