Amerikkalaislehti: Ron Francis Seattlen NHL-joukkueen johtoon

NHL / Uutinen
Ron Francis on saamassa uuden NHL-joukkueen GM:n vastuun.
Kuva © Getty Images
Kaudella 2021−22 NHL:ssä aloittava Seattlen NHL-joukkue on seuraa lähellä olevien lähteiden mukaan löytänyt GM:n joukkueelle. Tehtävään astuu neljä vuotta Carolina Hurricanesin GM:n roolissa toiminut Ron Francis.

Ron Francis on esiintynyt jo pidemmän aikaa huhuissa, kun Seattlen joukkueen GM:n nimellä on spekuloitu. Nyt paikallislehti Seattle Times kertoo pestin varmistuneen.

Francis toimi Carolina Hurricanesissa niin valmennus- kuin johtotehtävissä vuosina 2006−2018. Viimeiset neljä vuotta tuosta ajanjaksosta hän oli Hurricanesin GM, ennen kuin sai lähteä tehtävästään pian joukkueen omistajavaihdoksen jälkeen.

Pelaajaurallaan Francis pelasi huimat 1731 NHL-ottelua tehden 1798 pistettä. Hän on NHL:n kaikkien aikojen pistepörssin viides Wayne Gretzkyn, Jaromir Jagrin, Mark Messierin ja Gordie Howen jälkeen. Syöttöpörssissä edellä on vain Gretzky. Francis edusti Hartford Whalersia, Pittsburgh Penguinsia, Carolina Hurricanesia ja Toronto Maple Leafsia. Hän voitti urallaan kaksi Stanley Cupia Penguinsin riveissä, vuosina 1991 ja 1992.

» Lähetä palautetta toimitukselle