Alkukauden huonoimman NHL-joukkueen Blue Jacketsin valmentaja Brad Larsen yrittää ratkoa ongelmia taklaamisella

NHL / Uutinen
Blue Jacketsin päävalmentaja Brad Larsen opasti omiaan Tampereella yleisön edessä harjoituksissa.
Kuva © Jarno Hietanen

GM Jarmo Kekäläisen kokoama Columbus Blue Jackets on ollut toistaiseksi NHL-kauden huonoin joukkue. Se makaa sarjataulukon viimeisenä kerättyään kymmenestä ottelusta kuusi sarjapistettä. Voittoja on kolme.

Tällä viikolla Blue Jackets on Suomen-vierailulla ja tänään sekä huomenna se kohtaa Tampereella hallitsevan NHL-mestarin Colorado Avalanchen. Kun myös viime kaudella columbuslaisten pelaaminen oli keskinkertaista, päävalmentaja Brad Larsenin asema alkaa jo näyttää epävarmalta, mikäli Blue Jacketsin saldo on viikonlopun jälkeen kolme voittoa ja yhdeksän tappiota.

Otteisiin tarvitaan ehdottomasti valmennuksellista kilpailuetua. Larsen puhuu toisaalta vajeista pienistä asioista, toisaalta koko pelaamisen struktuurista.

– Mielestäni tässä ei ole kyse eduista. Tuloksemme ovat pienistä asioista kiinni. Meidän täytyy taklata enemmän, se on ykkösasia. Siinä meillä on jäänyt viime aikoina vajaaksi. On päästävä lähelle vastustajia, otettava tila pois ja taklattava. Ne ovat perusasioita, jotka on tehtävä ensin hyvin. Vasta sitten seuraavaksi on kyse kokonaisstruktuurista, Larsen kommentoi.

Tätä iltaa ennakoiden Larsen korostaa, että Blue Jacketsin olisi onnistuttava pitämään Avalanche poissa parhailta maalintekosektoreilta ja kakkoskiekoista. Lisäksi hän haluaa heidän hidastavan Avalanchea transitioissa.

– He ovat yksinkertainen joukkue. He karvaavat 2-1-2-muodostelmassa ja puolustavat keskialueella 1-2-2-muodostelmalla. Puolustusalueellaan he puolustavat miesvartioinnilla. Taktisesti he eivät ole erityisiä. Mutta heillä on pelottavan paljon yksilötaitoa. MacKinnon, Makar ja muut ovat spesiaaleja pelaajia, jotka voivat koska vain peitota sinut mies miestä vastaan. Joten meidän on onnistuttava viisikkopelaamisessamme, Larsen latelee.

Myös Blue Jacketsin suuri suomalaistähti Patrik Laine puhui Jatkoajan haastattelussa omiensa taisteluhengen vajeesta.

Blue Jackets–Avalanche alkaa tänä iltana iltakahdeksalta. Ottelu pelataan Tampereella Nokia-areenalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle