Aliisa Toivonen johdatti tehoillaan Lukon tärkeään voittoon liigakarsinnoissa − "Kevään pelit sytyttävät ihan eri tavalla"

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
Aliisa Toivonen teki Lukon voittomaalin RoKin verkkoon.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisten Liigan karsinnoissa pelattiin toinen kolmesta otteluviikosta päätökseensä. Lukko nappasi sunnuntaina tärkeän voiton RoKista. Kamppailu liigapaikoista jatkuu viimeiselle viikolle asti.

RoKi lähti toiseen karsintaviikkoon vahvasta asemasta voitettuaan ensimmäisen viikonlopun molemmat ottelunsa. HIFK:n ja Kiekko-Espoon akatemiajoukkueet kohtasivat keskinäisessä mittelössä jo perjantaina. Suomen mestaruuden voittaneen helsinkiläisjoukkueen akatemianippu näyttti pääkaupunkiseudun paikalliskilpailijalleen närhen pelivermeet 6−0-voitolla. Heidi Holmberg ja Nelly Andersson tehtailivat kumpikin kolme pistettä.

Lauantaina myös RoKi ja Lukko pääsivät tositoimiin. Raumalaiset kärsivät niukan 4−5-tappion HIFK:n akatemialle, mikä tiukensi tilannetta näiden kahden joukkueen välillä liigapaikkataistelun kannalta. Voittomaali meni perjantainakin tehokkaana olleelle Holmbergille. RoKi puolestaan nollasi Kiekko-Espoon akatemian. Tšekkihyökkääjä Anna Kalová oli mukana kaikissa rovaniemeläisten osumissa tehoillaan 2+1.

Viikonlopun pelit paketoitiin sunnuntaina Lukon ja RoKin toisella karsintakohtaamisella. Lukon kotiareenalla pelatussa mittelössä kotijoukkue vei pidemmän korren numeroin 3−2. Voittomaalin tehnyt Aliisa Toivonen iski tehot 1+2.

− Pelit ovat menneet melko vaihtelevasti. Olemme hallinneet pelejä paljon, mutta maalinteko on ollut tosi vaikeaa ja vastustaja on kyllä rokottanut meidän virheistä isolla prosentilla. Tänään onneksi kairatsimme tärkeän voiton, Toivonen sanaili.

Vaikka karsintasarjassa putoamispeikko onkin ainakin osalla joukkueista läsnä, voi jännityksestä myös nauttia.

− Kyllä nämä kevään pelit sytyttävät ihan eri tavalla, kun tietää, että on isot panokset pelissä. Ei karsintojen pelaaminen helppoa kuitenkaan ole ja tottakai sitä mieluummin pudotuspeleissä pelaisi, Toivonen pohti.

Karsinnat päätttvät ensi viikonloppuna. RoKi lähtee kahteen viimeiseen ottelukierrokseen yhdeksästä pisteestä ja karsintasarjan piikkipaikalta. Lukko ja HIFK:n akatemia ovat kuudessa pisteessä ja Kiekko-Espoon akatemia kolmessa pisteessä. Kaksi karsintasarjan parasta pelaavat ensi kaudella Naisten Liigaa ja kolmonen sekä nelonen Naisten Mestistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle