Alexander Ruuttu siirtyy Saksan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle

Muut Sarjat / Uutinen
Alexander Ruuttu edusti edelliset kaksi kautta Porin Ässiä. Arkistokuva.
Kuva © Teemu Grönroos
Alexander Ruutun ura jatkuu ulkomailla. Hyökkääjän uusi seura on saksalainen Krefeld Pinguine, joka pelaa maan toiseksi ylimmällä sarjatasolla.

Krefeld Pinguine tiedotti perjantaina hankkineensa hyökkääjä Alexander Ruutun, 30, joukkueeseensa.

Marcel Müllerin jätettyä joukkueen saksalaisten hyökkäys kaipasi vahvistusta, jonka seuran johto kokee löytäneensä Ruutussa.

– Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka on saanut ensiluokkaista taktista valmennusta Suomessa ja joka on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Suomen kovatasoisessa Liigassa. Olemme iloisia, että asiat järjestyivät Alexanderin kanssa ja saamme kokeneen hyökkääjän kokoonpanoomme, saksalaisseuran urheilujohtaja Peter Draisaitl toteaa uudesta pelaajastaan.

Edelliset kaksi kautta Ässissä kiekkoillut Ruuttu on pelannut ammattilaisurallaan kerran aiemmin ulkomailla vietettyään kauden 2015–16 Tingsryds AIF:ssä, Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ruuttu on uudesta sarjasta ja haasteesta mielissään. 30-vuotiaan hyökkääjän tavoitteena on saavuttaa menestystä uuden seuransa riveissä.

– Odotan innolla pelaamista Krefeld Pinguinessa. Haluan voittaa joukkueeni kanssa ja olen valmis tekemään sen eteen mitä tahansa. Keskusteltuani Peter Draisaitlin kanssa olen vakuuttunut, että meillä on Krefeldissä vahva joukkue ja tulemme olemaan suuressa roolissa DEL2:ssa.

Ässien lisäksi Jokereita, Ilvestä, TPS:ää ja KalPaa edustaneella Ruutulla on tilillään yhteensä 452 liigaottelua pudotuspelit mukaan lukien. Näissä oikealta laukova toisen polven kiekkoilija on merkkauttanut yhteensä 85 maalia ja antanut 74 syöttöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle