Alexander Ruuttu ja Teemu Lepaus Ässien hyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Ruuttu vaihtaa KalPa-paidan Ässät-paitaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ilveksestä Poriin siirtyvän Lepauksen sopimus on yksivuotinen ja KalPasta Ässiin matkaavan Ruutun ensi kauden kattavassa sopimuksessa on myös optio yhdestä lisäkaudesta.

Ässät on tehnyt Alexander Ruutun kanssa sopimuksen, joka kattaa tulevan kauden ja option yhdestä lisävuodesta. Pelaajalla on optio siirtyä ulkomaille pelaamaan sopimuksen ensimmäisen kauden jälkeen.

28-vuotias hyökkääjä on viimeisen viiden kauden aikana edustanut KalPaa, jossa hän päättyneellä kaudella iski runkosarjan 49 ottelussa 24 (14+10) tehopistettä ja neljässä pudotuspelissä hän iski yhden maalin ja yhden syöttöpisteen.

− Alexander Ruuttu on erittäin monipuolinen pelaaja. Hänellä on kykyä pelata ylivoimaa eri rooleissa, mutta myös laadukasta alivoimaa. Hänellä on hyvä laukaus ja pelisilmä, porilaisseuran kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi Ruuttua.

Ruutusta tulee tulevalla kaudella toisen polven Ässät-kiekkoilija, sillä myös hänen isänsä Christian Ruuttu kiekkoili aikoinaan Porissa.

Ilveksessä tehokkaan loppukauden pelannut Teemu Lepaus siirtyy Poriin yksivuotisella sopimuksella. Ruutun tavoin 28-vuotias hyökkääjä iski päättyneellä kaudella tupsukorvien riveissä runkosarjan 38 otteluun 22 (13+9) tehopistettä.

− Teemu päätti viime kautensa sentterinä, mutta me olemme budjetoineet hänet laitaan. Se, että hänellä on sentteritaustaa junioreista ja viime kaudelta, on pelkästään etu. Hän on pelaaja parhaassa iässään ja varmasti maiseman vaihdon myötä hän saa vielä napsun lisää peliinsä, Kerttula kehui Lepausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle