Alex Pietrangelo Las Vegasiin − sopimus nosti Golden Knightsin palkkakaton päälle

NHL / Uutinen
St. Louis Bluesia neljä vuotta kipparoinut Pietrangelo siirtyy Vegas Golden Knightsiin.
Kuva © Getty Images
Koko tähänastisen NHL-uransa St. Louis Bluesissa kiekkoillut puolustaja Alex Pietrangelo teki seitsemän vuoden sopimuksen Vegas Golden Knightsiin. Samassa yhteydessä Nate Schmidt siirtyi Vancouver Canucksiin.

Alex Pietrangelon uuden sopimuksen kokonaisarvo on 61,6 miljoonaa dollaria, eli vuotuiset keskiansiot ovat 8,8 miljoonaa. Tämä on kaikista NHL-puolustajista viidenneksi suurin lukema, Pietrangelon edellä ovat vain Erik Karlsson, Drew Doughty, Roman Josi ja P.K. Subban.

Vegas Golden Knights meni sopimuksen myötä 81,5 miljoonan dollarin palkkakaton yläpuolelle siitä huolimatta, että joukkue myi samassa yhteydessä Nate Schmidtin Vancouver Canucksiin. Vastineeksi joukkueen toiseksi eniten peliaikaa viime kaudella saanut Schmidt tarjosi kolmannen kierroksen varausvuoron.

Pietrangelo on pelannut NHL:ssä 758 ottelua iskien tehot 109+341. Hän on ylittänyt kymmenen maalin rajan kuusi kertaa, mukaan lukien neljällä edellisellä kaudella. Pietrangelo toimi Bluesin kapteenina kaudesta 2016−17 alkaen, ja jakson huipentumana oli vuonna 2019 voitettu Stanley Cup.

» Lähetä palautetta toimitukselle