Alex Galchenyuk osallistuu hoito-ohjelmaan, pyytää anteeksi käyttäytymistään

NHL / Uutinen
Galchenyuk teki vapaana agenttina sopimuksen Arizona Coyotesin kanssa, mutta seura purki sopimuksen pelaajan käyttäytymisen takia.
Kuva © Getty Images
Poliiseja uhkaillut hyökkääjä kuvaa uhkaavaa käytöstään kamalaksi ja toivoo saavansa hoito-ohjelmasta apua.

Alex Galchenyuk on omien sanojensa mukaan hakeutunut NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n yhteiseen hoito-ohjelmaan. Arizona Coyotes purki sopimuksensa Galchenyukin kanssa, kun kävi ilmi, että yhdysvaltalais-venäläinen hyökkääjä oli uhkaillut poliiseja.

Galchenyuk julkaisi pikaviestipalvelu Twitterissä kirjeen, jonka hän oli osoittanut viimeisimmälle seuralleen ja sen faneille.

– Käyttäytymiseni viime viikolla oli syvästi loukkaavaa, tarpeetonta, kauhistuttavaa, hävettävää, epäkunnioittavaa ja kerta kaikkiaan kamalaa. Vaikka käytökseni alkoholin vaikutuksen alaisena ei kuvasta minua ihmisenä, on minun kannettava siitä vastuu. Tekoni veivät minulta mahdollisuuden tehdä, mitä rakastan eli pelata jääkiekkoa ammatikseni.

– Osallistumalla hoito-ohjelmaan toivon saavani tarvitsemaani apua. Toivon hoidon myös varmistavan, etten enää tee tällaisia virheitä.

ESPN:n tietojen mukaan Galchenyuk lähetti anteeksipyynnön myös Scottsdalen poliisille, jonka poliiseihin hänen väitetään kohdistaneen tappouhkauksia ja rasistisia herjoja.

Galchenyuk on Montréal Canadiensin kolmosvaraus vuodelta 2012. Varausseuransa lisäksi 29-vuotias hyökkääjä on pelannut Coyotesissa, Pittsburgh Penguinsissa, Minnesota Wildissa, Ottawa Senatorsissa, Toronto Maple Leafsissa ja Colorado Avalanchessa.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Se oli ryhdikästä ja suoraselkäistä!

Alex Galchenyuk pyysi julkisesti anteeksi rasistista ja uhkaavaa käytöstään ja konkretisoi rehtiyttään hakemalla apua NHL-pelaajien hoito-ohjelmasta. Tämä on vahva merkki, että hän haluaa jatkaa uraansa nimenomaan NHL:ssä.

Galchenyukin kohdalla KHL-siirtoa olisi voinut pitää hyvin mahdollisena vaihtoehtona: Hän on venäläistaustainen, puhuu venäjää, viittasi uhkauksissaan Moskovan-kontakteihin − Vladimir Putinin propagandaliigassa yhdysvaltalaisten poliisien uhkaamistakin olisi todennäköisesti pidetty positiivisena asiana.

Helpon tien sijaan Galchenyuk päätti tehdä töitä itsensä kanssa ja pyrkiä muuttumaan. Toivottavasti työ kantaa hedelmää, ja taitava hyökkääjä saisi vielä uransa elvytettyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle