Aleksi Saarelan NHL-unelma toteutuu − tekee runkosarjadebyyttinsä lähes 200 AHL-ottelun jälkeen

NHL / Uutinen
Saarela on pelannut Pohjois-Amerikassa toistaiseksi vain AHL:ssä.
Kuva © Getty Images
22-vuotias Aleksi Saarela debytoi Florida Panthersin riveissä lauantaina.

Florida Panthers nosti perjantaina suomalaishyökkääjä Aleksi Saarelan, 22, NHL:ään AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsistä. Tällä kaudella Saarela on pelannut 22 AHL-ottelua tehopistein 4+7. Hän aloitti kauden Chicago Blackhawksin farmijoukkue Rockford IceHogsissa, mutta suomalainen päätyi lokakuun lopulla tehdyssä vaihtokaupassa Panthersin organisaatioon.

Lauantaina Saarela pelaa uransa ensimmäisen NHL-runkosarjaottelun. Hän pelannee Denis Malginin tilalla joukkueen kolmosketjussa. Ketjukavereikseen Saarela saa Frank Vatranon ja Noel Acciarin. Suomalaishyökkääjä on aiemmin pelannut yhden NHL:n pudotuspeliottelun, jonka hän sai vyölleen viime keväänä Carolina Hurricanesissa.

Saarela on pelannut Pohjois-Amerikassa vuodesta 2017 lähtien. Hän ei saanut NHL-vastuuta Hurricanesin ja Blackhawksin riveissä, ja suomalainen onkin esiintynyt NHL-unelmaa jahdatessaan 169 AHL:n runkosarjaottelussa. Otteluissa on syntynyt 65 maalia ja yhteensä 118 tehopistettä. Lisäksi Saarela on pelannut 30 AHL:n pudotuspeliottelussa eli AHL:ää hän on tahkonnut lähes 200 ottelun verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle