Aleksi Saarela jälleen kauppatavaraa – nyt suuntana Florida Panthers

NHL / Uutinen
Aleksi Saarelalla on allaan kaksi tehokasta kautta AHL:ssä.
Kuva © Stephane Dube
Aleksi Saarela siirtyi kaupassa Florida Panthersiin ja Chicago Blackhawksiin matkasi puolestaan Ian McCoshen. Panthers on Saarelalle jo kolmas NHL-organisaatio lyhyen ajan sisällä.

Chicago Blackhawks kauppasi hyökkääjä Aleksi Saarelan Florida Panthersiin ja sai vastineeksi puolustaja Ian McCoshenin. Molemmat pelaajat ovat pelanneet alkukauden AHL:ssä.

22-vuotias Saarela on pelannut tällä kaudella viisi ottelua Rockford IceHogsissa ja tehnyt yhden (0+1) tehopisteen. 24-vuotias McCoshen on puolestaan pelannut seitsemän ottelua Springfield Thunderbirdsissä ja kasannut neljä (0+4) tehopistettä.

Viime kaudella Saarela pelasi Carolina Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissä ja voitti AHL:n mestaruuden Calder Cupin. Saarela pelasi Checkersissä 69 runkosarjaottelua ja teki 54 (30+24) tehopistettä. Pudotuspeleissä suomalaishyökkääjä saalisti vielä 15 (7+8) tehopistettä.

Saarela pelasi viime kaudella myös yhden pudotuspeliottelun Hurricanesin paidassa, joka on toistaiseksi suomalaisen ainoa NHL-ottelu urallaan.

New York Rangersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2015 on pelannut AHL:ssä yhteensä 152 ottelua ja kasannut 108 (61+47) tehopistettä. Saarela oli voittamassa Suomelle myös nuorten alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2016.

Saarelan Hurricanesin kanssa vuonna 2016 solmittu tulokassopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen.

McCoshen pelasi viime kaudella 19 ottelua Panthersin paidassa ja 38 AHL:n puolella Thunderbirdsissä.

Jykevä puolustaja on pelannut urallaan 60 NHL-ottelua ja tehnyt näissä kamppailuissa seitsemän (4+3) tehopistettä. AHL:ssä otteluita on kertynyt 115 ja tehopisteitä 30 (4+26).

McCoshen on Panthersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2013.

» Lähetä palautetta toimitukselle