Aleksandr Ovetškin teki tällä viikolla kahdeksan maalia ja kaksi hattutemppua − kipuaa jälleen ylöspäin NHL:n kaikkien aikojen maalintekijätilastossa

NHL / Uutinen
Ovetškinin tulikuuma viikko huipentui tähän tuuletukseen New York Islandersia vastaan.
Kuva © Getty Images
Venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetškin takoi tällä viikolla kahdeksan maalia ja nousi kaikkien aikojen maalintekijätilastossa yhdeksänneksi.

Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetškin, 34, oli tällä viikolla hurjassa vireessä tehdessään kolmessa ottelussa peräti kahdeksan maalia. Viikkonsa venäläinen kruunasi kahteen perättäiseen hattutemppuun otteluissa New Jersey Devilsiä ja New York Islandersia vastaan. Ovetškinin maalit auttoivat Capitalsin nousemaan 1−4-tappioasemasta 6−4-voittoon Islandersin kustannuksella.

Venäläishyökkääjän maalitahtia kuvaa muun muassa se, että Joe Pavelski, Mikael Granlund, Nikita Gusev, Derek Stepan ja Ryan Dzingel ovat tehneet kukin koko kauden aikana kahdeksan maalia. Ovetškin ylsi samaan maalimäärään viikossa. Koko NHL-uransa aikana hän on tehnyt nyt 26 hattutemppua.

Ovetškin myös kipuaa hanakasti ylöspäin NHL:n kaikkien aikojen maalintekijätilastossa. Edellisen kuuden päivän aikana hän on ohittanut Teemu Selänteen ja Mario Lemiux'n jakaen nyt 692 runkosarjamaalilla yhdeksännen sijan Steve Yzermanin kanssa. Kahdeksantena olevan Mark Messierin maalimäärään hänellä on matkaa kaksi osumaa.

Mikäli Ovetškinin maalivire on tällä kaudella jatkossakin hurja, Phil Espositon kuudes sija voi myös olla vaarassa. 717 maalia tehneeseen Espositoon Ovetškinilla on matkaa 25 täysosumaa. Capitalsilla on runkosarjaa jäljellä 33 ottelun verran.

Eniten runkosarjamaaleja kautta aikojen on tehnyt Wayne Gretzky, 894 maalia. Ovetškinin nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen ja silloin venäläinen on 35-vuotias. Hän on tällä hetkellä 202 maalin päässä kanadalaislegenda Gretzkystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle