Aleksander Barkoville muhkea jatkosopimus – kausipalkaksi kymmenen miljoonaa dollaria

NHL / Uutinen
Barkov on NHL:n huipulle nousua tekevän Panthersin tärkein pelaaja.
Kuva © Getty Images
Floridan Panthersin kapteeni Aleksander Barkov on solminut seuran kanssa pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen.

Aleksander Barkov, 26, ja Florida Panthers ovat tehneet kahdeksan vuoden mittaisen ja yhteensä 80 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Keskimäärin suomalais-venäläinen Barkov tienaa kaudessa tasan kymmenen miljoonaa dollaria. Hänestä olisi tullut vapaa agentti alkavan kauden jälkeen.

Sopimuksen myötä Barkov nousee seuran parhaiten palkatuksi pelaajaksi ja koko NHL:n kahdeksanneksi parhaiten palkatuksi hyökkääjäksi. Vuoden 2013 kakkosvaraus tienaa vielä tällä kaudella 5,9 miljoonaa dollaria, joten luvassa on muhkea palkankorotus.

Barkov aloittaa Panthersissa yhdeksännen kautensa ja neljännen kautensa joukkueen kapteenina. NHL-urallaan Barkov on pelannut toistaiseksi 529 runkosarjaottelua ja 16 pudotuspeliottelua. Runkosarjaotteluissaan Panthers-kapteeni on tehnyt 181 maalia ja yhteensä 465 tehopistettä.

Jokaisen kuuden edellisen kauden aikana Barkov on hätyytellyt lähes lähes piste per ottelu -rajaa, ja sen hän on kahdella kaudella ylittänytkin. Barkov on toiminut joukkueensa kiistattomana pelillisenä johtajana Jonathan Huberdeaun ja Aaron Ekbladin kanssa. Uran piste-ennätys on kaudelta 2018−2019, jolloin Barkov takoi 96 tehopistettä 82 ottelussa. Tuolloin irtosi pistepörssin kymmenes sija.

» Lähetä palautetta toimitukselle