Aleksander Barkoville massiivinen kunnianosoitus − palkittiin NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnolla

NHL / Uutinen
Barkov voitti Selke-palkinnon.
Kuva © Getty Images

Jere Lehtinen voitti NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle myönnettävän Frank J. Selke -palkinnon vuosina 1998, 1999 ja 2003. Dallas Starsia edustanut laituri on aisnut suomalainen, joka on voittanut kyseisen palkinnon ennen Aleksander Barkovia.

Barkov voitti palkinnon, jota ennen häntä ovat päässeet juhlimaan muun muassa Sean Couturier, Ryan O'Reilly, Anze Kopitar ja Patrice Bergeron, joka on voittanut Selke-palkinnon historian useimmin yhdessä Bob Gaineyn kanssa − peräti neljästi.

Selke-palkinnon paljasti tänä vuonna parhaaksi valmentajaksi valittu Carolina Hurricanesin Rod Brind'Amour. Barkov onnitteli häntä videolla ja onnitteli myös Selke-kilpakumppaneitaan Boston Bruinsin Bergeronia ja yhä Stanley Cupista kilvoittelevaa Vegas Golden Knightsin Mark Stonea vahvasta kaudesta.

− Tämä on suuri kunnia. Bergeron ja Stone ovat loistavia pelaajia ja kunnioitan heitä suuresti. Heitä vastaan on hienoa pelata. Haluan kiittää koko Panthers-joukkuetta ja organisaatiota − valmentajia, johtoporrasta ja tietysti joukkuekavereitani. Ilman heitä tämä ei olisi mahdollista. Tietysti iso kiitos myös perheelleni: isälle, äidille ja veljelle, Barkov kiitteli.

Florida Panthersin kapteeni teki tällä kaudella runkosarjan 50 ottelussa tehot 26+32=58 ja pudotuspelien kuudessa kamppailussa pisteet 1+6=7.

» Lähetä palautetta toimitukselle