Ahtonen matkaa Joensuusta Kajaaniin, Suoraniemi yrittää paluuta Mestis-kentille koeajalla

MESTIS / Uutinen
Kiekko-Vantaatakin edustanut Suoraniemi hakee pelipaikkaa pitkän tauon jälkeen Mestiksestä.
Kuva © Timo Savela
Viime kauden Jokipojissa pelannut Tuomas Ahtonen siirtyy Hokkiin. Kajaanilaisryhmästä koeajalla pelipaikkaa hakee puolestaan taukoa pelaamisesta pitänyt Olli Suoraniemi.

Tuomas Ahtonen pelasi viime kaudella debyyttikautensa Mestiksessä. 20-vuotias hyökkääjä keräsi Jokipojissa yhteensä 55 runkosarja ja-pudotuspelikamppailussa tehot 5+3. 

− Ahtonen on pelaaja, jonka kaikki joukkueet haluavat. Hän on luonteeltaan taistelija ja joukkuepelaaja, joka antaa joka ilta kentällä kaikkensa joukkueen eteen, joten taklauksia ei ensi kaudella puutu kun Tuomas on kentällä, kuvaili Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen.

Olli Suoraniemi liittyy kajaanilaisryhmään koeajalle. 29-vuotias hyökkääjä pelasi viimeksi kaudella 2017-2018, jolloin hän edusti II divisioonajoukkue SoKia. Mestiksessä HJK-kasvatti on esiintynyt viimeksi kaudella 2013-2014 Kiekko-Vantaan paidassa. Mestis-kokemusta Suoraniemellä on kaikkiaan 114 ottelun verran. Hänellä on vyöllään myös kaksi Liiga-ottelua JYPistä.

− Ollilla on kova halu takaisin pelikentille. Hän oli itse aloitteellinen ja annamme hänelle tilaisuuden näyttää. Tarkastelemme seuraavan kerran hänen tilannetta elo-syyskuussa, Karjalainen kertoi.

Hokki teki myös jatkosopimukset joukkueen viime kauden parhaan pistemiehen Jesperi Viikilän sekä Jesse Niskasen kanssa. 24-vuotias Viikilä takoi Suomi-sarjassa 33 ottelussa peräti 52 tehopistettä. 21-vuotias Niskanen kokosi puolestaan 21 ottelussa tehot 3+7.

− Molemmat ovat pelitaitavia pelaajia, joiden vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä. Näillä sopimuksilla saamme jatkuvuutta keskikaistaan, totesi Karjalainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle