Ahdistelu- ja varainkäyttöskandaalin keskellä rypevän Kanadan jääkiekkoliiton hallituksen puheenjohtaja eroaa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kuvituskuva.
Kuva © Chris Tanouye

Ahdistelu- ja varainkäyttöskandaalin keskellä olevan Kanadan Jääkiekkoliiton hallituksen puheenjohtaja Michael Brind'amour eroaa. Ero astuu voimaan välittömästi. Liitto tiedotti asiasta lauantaina.

Kanadan Jääkiekkoliitto on ollut merkittävien vastoinkäymisten keskellä kuukausien ajan aiemmilta vuosilta paljastuneisiin sen nuorisomaajoukkueisiin liittyviin ahdistelu- ja raiskausepäilyjen takia. Tämä on aiheuttanut muun muassa sen, että Kanadan parlamentti on jäädyttänyt liitolle maksettavat tuet. Myös osa sen jäsenliitoista on jo uhannut jäädyttää sille maksamansa tuet. Liiton suurimmat sponsorit ovat toistaiseksi olleet asioita vaitonaisia.

Tilannetta on pahentanut erityisesti liiton oma kykenemättömyys tutkia paljastuneita epäilyjä sekä ehkäistä niitä. Lisäksi kesällä paljastui se, että liitto on vuosien ajan kerännyt pelaajien kausimaksuista osan rahastoon, jonka tarkoituksena on ollut maksaa seksuaalisesta ahdistelusta syytettyjen pelaajien sovitteluissa oletetut uhrit hiljaiseksi. Rahastolla on ollut liiton oma virallinen nimitys, mutta siitä ei ole kerrottu jäsenmaksuja maksaville pelaajille tai vanhemmille.

Jääkiekkoliitto ilmoitti valitsevansa väliaikaisen puheenjohtajan lähipäivinä. Seuraava pysyvä puheenjohtaja selviää marraskuussa, kun hallitus pitää vuosikokouksensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle