Aarne Talvitie NHL-sopimukseen − loppukausi AHL:ssä

NHL / Uutinen
Aarne Talvitie aloittaa ammattilaisuransa.
Kaksi vuotta sitten Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkueen kapteenina toiminut Aarne Talvitie on tehnyt NHL-sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa. Sopimus astuu voimaan vasta ensi kaudella, ja kuluvan kauden lopun Talvitie esiintyy AHL-kaukaloissa.

Espoolaislähtöinen Aarne Talvitie on pelannut viimeiset kolme kautta yliopistosarjaa Penn Staten yliopistojoukkueessa. Kausien aikana pelejä kertyi 68, joissa syntyi 48 (18+30) tehopistettä. Tällä kaudella Penn State ei selvinnyt kansallisella tasolla 16 parhaan yliopistojuokkueen joukkoon, joten hän oli valmis jättämään yliopistokaukalot taakseen.

Talvitien NHL-sopimus on kaksivuotinen ja kattaa kaudet 2021−22 ja 2022−23. Sen lisäksi hyökkääjä on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Binghamton Devilsin AHL-joukkueen kanssa. Talvitie tulee liittymään AHL-ryhmään karanteenin jälkeen.

Talvitie on toiminut maajoukkuekapteenina niin 18- kuin 20-vuotiaiden MM-kisoissa. 18-vuotiaissa Suomi saavutti ikäluokassa hopeamitalit ja 20-vuotiaissa joukkue vei kultamitalit saatuaan revanssin Yhdysvalloista finaalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle